Iğdır'da PKK'lı teröristlerden saldırı: Bir polis şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Iğdırda PKKlı teröristlerden saldırı: Bir polis şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 13:51

IĞDIR’ın Karakoyunlu İlçesi’nde PKK’lı teröristler, ’Şüpheli iki kişi var’ diye ihbarda bulunup, gelen polis memuru 45 yaşındaki Olgun Kurbanoğlu’nu otomatik tüfekle tarayarak şehit etti. Yüksekova'daki çatışmada bir kişi öldü. Şırnak'ta da üs bölgesine saldıran terör örgütü PKK'lılara yoğun ateşle karşılık verildi.

Haberin Devamı

Olay bugün saat 08.00 sıralarında Karakoyunlu İlçesi’nin Engenekon Mahallesi’nde meydana geldi. Yanına gelen bir çocuğun 'Orada 2 şüpheli var’ dediği yere giden evli ve 3 çocuk babası polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı’nın arkasına gitti. Arazide gizlenen PKK’lı teröristler, yanlarına doğru gelen polis memuru Kurbanoğlu’na otomatik tüfekle ateş etti. Ateşe tabancası ile karşılık veren Kurbanoğlu, bir teröristi yaraladı, ancak başından ve göğsünden ağır yaralandı.

Iğdırda PKKlı teröristlerden saldırı: Bir polis şehit oldu

Silah sesleri üzerine olay yerine koşan polisler tarafından hemen Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırılan polis Olgun Kurbanoğlu, doktorların tüm çabasına karşın şehit oldu. Güvenlik güçleri, Kars’ın Susuz İlçesi nüfusuna kayıtlı polis Kubanoğlu’nu şehit edip kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

Haberin Devamı

Karakoyunlu İlçesi’nde operasyonlara devam ediliyor.


ŞIRNAK'TA ASKERİ ARACA SALDIRI

Haberin Devamı

Şırnak'ta, askeri araca teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker hafif şekilde yaralandı.

Iğdırda PKKlı teröristlerden saldırı: Bir polis şehit oldu
PKK’LILARDAN HAİN SALDIRI: 1 DOKTOR HAYATINI KAYBETTİ



Çakırsöğüt 1. Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli askerleri birliğe taşıyan araca, Ali Gaffar Okkan Caddesi'nde, terör örgütü PKK mensuplarınca silahlı saldırıda bulunuldu. Hafif şekilde yaralanan 2 asker, Şırnak Asker Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

7 TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 7 kişinin örgütten kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Teröristlerle ilgili tüm işlemlerin adli makamlarca yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, 21 Mart 2013'ten bu yana Şırnak ve ilçelerinde terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısının 880 olduğu kaydedildi.

ŞIRNAK’TA PKK’LILAR ÜS BÖLGESİNE SALDIRDI

Şırnak’ın Güçlükonak İlçesi’nde bulunan Damlarcı Üs Bölgesi’ne, PKK’lılar tarafından roketatar ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi. Askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Yoğun ateş altında kalan PKK’lılar dağlık alanlara kaçarken, çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda bir açıklama yapılmadı. Kaçan PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli operasyonlar sürüyor. Atak ve Kobra tipi helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Şırnak), (DHA)

YÜKSEKOVA'DA ÇATIŞMA

Yüksekova'da İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasını ateşe veren, sokağa hendek ve barikat kurarak güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, örgüt mensuplarından biri olduğu değerlendiren kişi hayatını kaybetti.

Valilikten yapılan açıklamada, 31 Ağustos günü saat 22.50 sıralarında Yüksekova ilçesinin Esentepe mahallesindeki İl Özel İdaresine bağlı Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasının terör örgütü PKK/KCK mensupları tarafından yakıldığı bilgisinin alınması üzerine olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerinin yangına müdahalesini engellemek amacıyla teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Saldırı haberini alan güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiği ve saldırıya anında karşılık verildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Terör örgütü mensuplarınca sokak üzerine açılan hendek ve barikatların kaldırılmasına yönelik müdahalede bulunulmuş, çatışmaların devam ettiği 1 Eylül 2015 günü 01.30 sıralarında Yüksekova Devlet Hastanesine yaralı bir şahsın getirildiği bilgisinin alınması üzerine yapılan araştırma ve inceleme neticesinde yaralının Ali Kaval isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Şahsın güvenlik güçlerimize saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarından biri olduğu ve çatışmada yaralandığı değerlendirilmekte olup, daha önceden de terör amaçlı gösteri ve eylemlere katıldığı tespit edilmiştir. Şahıs yaralı olarak kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesinde hayatını kaybetmiş olup; olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir."




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!