İstifalar peş peşe geliyor

Güncelleme Tarihi:

İstifalar peş peşe geliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 11:07

Başbakanlık Başmüfettişi Ayşegül Genç ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Bitlis'te yaklaşık 2 yıldan bu yana görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk de görevini bıraktı.

Haberin Devamı

Başbakanlık Başmüfettişi Ayşegül Genç, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Genç, Başbakanlık Teftiş Kurulunda Başbakanlık Başmüfettişliği ile müfettişlik görevlerinde bulunurken, çeşitli kurumlarda da müfettiş ve müfettiş yardımcılığı yaptı.

Bugüne kadar yurt dışında yaklaşık 15 ülkede teftiş ve incelemelerde bulunan Genç, ayrıca çeşitli teftiş kurullarının tüzük ve yönetmeliklerinin incelenmesinde, birçok kanun ve diğer mevzuatların hazırlanmasında, incelenmesinde ve değerlendirilmesinde görev aldı.

Kamu yönetimi sistemi hakkında detaylı bilgiye sahip olan Genç, hemen hemen tüm devlet idaresi ile kurumlarında ayrıntılı teftiş ve inceleme yaptı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından 1997'de hazırlanan Susurluk Raporu'na esas çalışmalarda görev alan Genç, 1998-1999 yıllarında Susurluk Olayı kapsamındaki kayıp silahlar soruşturmasını yürüttü.

Haberin Devamı

Genç, 2001'de Beyaz Enerji Operasyonu kapsamındaki çalışmalarda bilirkişi olarak görev yaptı, 2001'de Eti Holding bünyesinde, krom ve bor madenleri konusunda çalışmalar yürüttü.

HRANT DİNK CİNAYETİNDE İNCELEME YAPTI

2002-2006 yılları arasında BDDK ve TMSF'de çalışan Genç, batık bankalarla ilgili birçok yolsuzluk inceleme ve soruşturma gerçekleştirdi. Genç, 2003-2004 yıllarında İmar Bankasının yetkisiz hazine bonosu satışı ve usulsüz mevduat işlemlerine ilişkin inceleme ve soruşturma yaptı.

Genç, 2004'te Bankacılık Alanındaki Usulsüzlüklere İlişkin Araştırma Komisyonunda görevlendirilen uzman grubun koordinatörü olarak çalıştı. Başbakanlıkta sağlık sektöründeki sorunların saptanması amacıyla oluşturulan komisyonda görev yapan Genç, konuyla ilgili sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir kitap hazırlanması çalışmasında da yer aldı.

Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmalinin bulunup bulunmadığı konusunda inceleme yaparak rapor hazırlayan Genç, Gayrimenkul, İmar ve Vakıf Hukuku alanında uzmanlaştı. Genç, AB fonlarının kullanılması konusundaki usulsüzlüklerin incelenmesinde de bulundu.

Haberin Devamı

Başbakanlığın 2011-2015 Stratejik Planı'nın hazırlanmasında her aşamada görev alan Genç, Başbakanlık İç Kontrol Sistemi'nin kurulmasına ilişkin çalışma ekibinde de bulundu.

ŞANLIURFA BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi.

1 Kasım'da yapılacak olan seçimlerde milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa eden Güvenç, "Seçimler nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettim. AK Parti'den memleketim olan Kahramanmaraş'ta aday adaylığı için başvuru yapacağım" dedi.

Haberin Devamı

MERKEZE ALINAN BİTLİS ESKİ VALİSİ ÖZTÜRK, İSTİFA ETTİ

Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Bitlis eski Valisi Orhan Öztürk, görevinden istifa etti. Ankara'daki yeni görevine başlayan Öztürk, Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalarak bu görevinden istifa etti. Öztürk'ün 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili adayı olmak üzere istifa ettiği öğrenildi.

HDP'DE GÜL, MHP'DE KOÇYİĞİT İSTİFA ETTİ

İzmir'den meclise iki milletvekili gönderen HDP’de tek bürokratik istifayı İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül verdi. Görevinden isitifa eden Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit de MHP’den adaylık şansı arayacak.

Haberin Devamı

7 Haziran seçimlerinde İzmir’den meclise iki milletvekili gönderen HDP’de İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktor olan Zeki Gül HDP’den milletvekili adaylığı için istifa etti. 7 Haziran seçimlerinde 1. bölge 3. sıradan aday gösterilen Gül’ün 2. sıradan aday gösterilmesi bekleniyor. Mecliste dört milletvekili ile temsil edilen MHP’de 7 Haziran’da 4. sıradan aday olan Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Kök istifa etmedi. Bergama Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yalçın Koçyiğit istifa etti.

AK PARTİ KARS İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Kars İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Yurdakoş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de AK Parti Genel Merkezi'nin takdiriyle 8 il başkanının milletvekilliği aday adaylığında değerlendirilmek üzere istifasının istendiğini söyledi.

Haberin Devamı

İstifası istenenlerden birinin de kendisi olduğunu belirten Yurdakoş, “Bu genel merkezin kararıdır. Bugün istifamızı verdik. Genel merkezin böyle bir talebi oldu. 8 il başkanını takdir görmüşler, biri de benim. Benim böyle bir talebim olmadı. Böyle bir karar olunca biz de istifamızı verdik. Hiçbirimizi Allah utandırmasın. Gelecek süreci beraber yaşayacağız” diye konuştu.

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI İSTİFA ETTİ

AK Parti Denizli İl Başkanı Şahin Tin, 1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Tin, partinin kuruluşundan bu yana görev aldığını ve daha önce milletvekili adaylığını yaşadığını hatırlattı.

Halkın üç dönem AK Parti'yi tek başına iktidar yaptığını ifade eden Tin, şunları söyledi:

"7 Haziran'da sandıktan çıkan sonucu aldık. Sayın Başbakanımız muhalefet partileriyle koalisyon hükümeti kurulması için çalıştı, partilerle birden fazla görüşme yaptı ama görüşmelerde koalisyon oluşmadı ve 1 Kasım'da seçim yapılması kararı alındı. 1 Kasım Türkiye'nin umudunun seçimi olacaktır, tekrar huzurun ve barışın ve birlikteliğin devamı için önemli bir karar zamanıdır. Yaklaşan erken seçimde bize bir görev verildi. Sayın Başbakanımızın takdiriyle, Sayın Bakanımızın yine destekleriyle, teşkilat başkanımız bizi bugün arayarak il başkanlığı görevinden ayrılmamızın bilgisini verdiler. Biz nerede olursa olsun partimizin verdiği her göreve her zaman hazırız. Yine verilen bu görevle 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı için yürütmekte olduğumuz il başkanlığı görevinden ayrılmış bulunmaktayım."

Tin, 1 Kasım seçimlerinin hayırlı olmasını, yaşanan sıkıntılı günlerin en hızlı şekilde atlatılmasını dilediğini kaydetti.

AK PARTİ GÜMÜŞHANE İL BAŞKANI GÜNDÜZ İSTİFA ETTİ


AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Hakkı Gündüz, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili genel seçimlerinde aday adayı olmak için görevinden istifa etti.
Gündüz, beraberinde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, il, ilçe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla İl Başkanlığı binasında düzenlediği toplantıda istifa ettiğini ve aday adaylığını resmen açıkladı. Toplantıda 15 Ocak 2014 tarihinden beri sürdürdüğü İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini ve 26. dönem AK Parti Gümüşhane milletvekili aday adayı olduğunu kaydeden Gündüz, “Geçen hafta il başkanları olarak Ankara’ya çağırıldık. Ankara’daki görüşmelerde Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu il başkanları tasarrufta ile ilgili özel olarak ‘Bir kısım il başkanlarının aday adayı olacağını’ söyledi. Teşkilatla görüşmelerimiz sonucu ise müracaatımızı yaptık. Bugünkü görüşmelerimizde Başbakanımız bizden 26.dönem milletvekilliği için istifamızı istediler. Bizde saat 16.30 itibari ile istifamızı sunduk. Ve bu süreçte 26. dönem milletvekilliği aday adaylığı için yarın teşkilatımıza müracaat edeceğiz” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Metin ile İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Öztürk milletvekili aday adayı olmak için istifa etti

1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlileri istifalarını verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Sebahattin Öztürk, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sezai Uçarmak, Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Osman Arıkan Nacar ile müşavirler Mehmet Topsakal, Zafer Tarıkdaroğlu ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Avşar Arslan, RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç milletvekilliği aday adaylığı için görevinden ayrıldı.

Öte yandan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanlığı müşavirlerinden Orhan Birdal, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Başmüfettişi Ali Aygün, Kamu İhale Kurumu İnceleme Daire Başkanı Ergun Taşçı, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, İstanbul Üniversitesi Basım Yayın Teknolojisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdoğan Köse de aday adayı olmak üzere görevinden istifa etti.

YSK kararı kapsamında, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde aday olacak kamu görevlilerinin bugün saat 17.00'ye kadar görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmaları gerekiyordu.

MERKEZ VALİSİ HASAN İPEK, ADAY ADAYLIĞI İÇİN GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ

1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için ilk istifa Ankara’dan geldi. Karabük’ün tanınmış bürokratlarından olan Hasan İpek, AK Parti’den Karabük Milletvekili adayı olmak için Merkez Valiliği görevinden istifa etti. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığı görevinden sonra Bayburt Valiliği'ne, ardından da Şırnak Valiliği'ne atanan Hasan İpek geçtiğimiz aylarda Merkez Valiliği'ne atanmıştı.
İkinci istifa ise eski Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’dan geldi. 25. Dönem milletvekilliği adaylığı için görevinden istifa eden ve aday gösterilmeyen eski KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, öğretim üyeliğine geri döndüğü Karabük Üniversitesi'ne istifa dilekçesini sunduktan sonra sosyal medya aracılığı ile açıklama yaptı. Uysal, Facebook hesabından 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde adaylık sürecine resmen girdiğini açıklayarak, “26. Dönem milletvekilliği genel seçimlerinde Karabük ilimizden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim. Yüce Rabbimden hayırlı ise nasip etmesini niyaz eder, hakka hizmet halka hizmet için çıkmış olduğum bu yolda desteğinizi ve dualarınızı esirgemeyiniz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerine yer verdi.
Eski Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise devlet memuriyetinden emekli olmak için dilekçesini sunarken, 1 Kasım seçimlerinde aday olup olmayacağına perşembe gününe kadar vereceğini belirtti.
Diğer yandan 25. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili adayı iş adamı ve eski TSO Başkanı Sedat Namal’ın ise yeniden aday olup olmayacağı parti teşkilatı ve parti tabanı tarafından merakla bekleniyor.

RTÜK’TE İSTİFA

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, 1 Kasım seçimlerinde aday adayı olmak için istida etti. Öztunç, CHP’den aday olmak için başvuracak.

İstifalar peş peşe geliyor
RTÜK karar alamaz noktaya geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!