Geçici Bakanlar Kurulu'nda 6 siyaset bilimci, 5 mühendis

Güncelleme Tarihi:

Geçici Bakanlar Kurulunda  6 siyaset bilimci, 5 mühendis
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 13:36

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat yer aldı.

Haberin Devamı

Başbakan Davutoğlu tarafından kurulan 62'inci hükümetteki bakanların yaş ortalaması 53 iken, yeni kurulan 63'üncü hükümetteki bakanların yaş ortalaması 56'ya yükseldi.

61 ve 62'inci hükümet döneminde "en genç bakan" unvanına sahip olan 1976 doğumlu Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 63'üncü hükümet döneminde de yerini korudu.

62'inci hükümet kurulduğunda en yaşlı bakanlar 1948 doğumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu iken, yeni kabinede "en yaşlı bakan" unvanını 1939 doğumlu Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, aldı.

Geçici Bakanlar Kurulunda  6 siyaset bilimci, 5 mühendis

Yeni kabinede siyaset bilimciler ağırlıkta

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat, 2 iletişim bilimci, 1 diplomat, 1 mimar, 1 sosyal güvenlik uzmanı ve 1 matematik öğretmeni, bulunuyor.

Siyaset bilimcilerin ağırlıkta olduğu yeni kabinede, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Selami Altınok, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, siyaset bilimi alanında eğitim gören bakanlar arasında yer alıyor.

Geçici Seçim Hükümeti'nde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ekonomist iken, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce,
Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise mühendis bakanlar arasında yerini aldı.

Yeni kabinede en çok çocuğu bulunan bakanlar ise 5'er çocuk sahibi Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!