Kazada ölen çiçekçinin yakınları Bağdat Caddesi'nde kendilerine destek verenlere gül ve lokum dağıttı

Güncelleme Tarihi:

Kazada ölen çiçekçinin yakınları Bağdat Caddesinde kendilerine destek verenlere gül ve lokum dağıttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 14:28

KADIKÖY Bağdat Caddesi’nde, geçtiğimiz Temmuz ayında üniversite öğrencisi Murathan Öztürk’ün otomobiliyle çarpması sonucu hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın yakınları, kaza yerinde biraraya gelerek, kendilerine destek verenlere teşekkür amacıyla caddeden geçenlere gül ve lokum dağıttı.

Haberin Devamı

Mehmet Emin Kaya’nın ağabeyi, olayın üzerinden 48 gün geçtiğini ve failin halen teslim olmadığını belirterek, "Eğer ki biz suçluların teslim olmasını bekleyeceksek o zaman kolluk kuvvetlerine ne gerek var?" dedi. Açıklamalar sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de konuştu.

Mehmet Emin Kaya’nın ağabeyi Cengiz Kaya, kuzeni avukat Mehmet Tunç ve birlikte çalıştığı çiçekçiler, olayın olduğu Bağdat Caddesi Şaşkın Bakkal Mevkii’ndeki çiçekçinin önünde bir araya geldi. Aile üyeleri olaya sahip çıkarak kendilerini yalnız bırakmadıklarını düşündükleri kamuoyuna, Kadıköy halkına ve Bağdat Caddesi esnafına teşekkür etmek için, caddeden geçenlere gül ve lokum dağıttı.

Kazada ölen çiçekçinin yakınları Bağdat Caddesinde kendilerine destek verenlere gül ve lokum dağıttı


ONU KİM VE KİMLER KORUYOR?

Mehmet Emin Kaya’nın ağabeyi Cengiz Kaya, 48 gündür failin yakalanması için beklediklerini belirterek, "Murathan Öztürk neden halen yakalanamadı ya da yakalanmadı. Onu kim ve kimler koruyor. Emniyetin yakalama kararı var. Emniyet iki defa arama kararı talep ediyor, reddediliyor. Ailesi neden teslim etmiyor. Avukatı çok çelişkili açıklamalarda bulundu. ‘Yakında teslim olacak. Toparlanmasını bekliyoruz. Şehir dışında’ şeklinde. Bugün 48’inci gün halen teslim olmadı" dedi.

HİÇ KİMSE ADALETTEN GÜÇLÜ OLMAMALI

Cengiz Kaya, failin teslim edilmemesinin nedeni konusunda çeşitli şüpheler duyduklarını belirterek, "Acaba bir temizlik mi yapıyorlar? Teslim etmeyerek yurt dışına mı kaçırdılar ya da uyuşturucu temizliği mi yapıyorlar? Hiç kimse adaletten güçlü olmamalı. Ama Murathan Öztürk’ün ailesi yaptığı açıklamalarda, ‘hep biz adaletten öndeyiz, üstünüz, güçlüyüz’ havasını estirdiler. Eğer ki biz suçluların teslim olmasını bekleyeceksek o zaman kolluk kuvvetlerine ne gerek var" diye konuştu.

Kazada ölen çiçekçinin yakınları Bağdat Caddesinde kendilerine destek verenlere gül ve lokum dağıttı


YA YURTIŞINA KAÇIRILDI YA DA KAMU GÖREVLİLERİNİ GÖREVİNİ YAPMIYOR

Kaya’nın ağabeyinden konuyla ilgili bilgi alan Gürsel Tekin şunları söyledi:

"Neredeyse 1-2 saat içerisinde önemli olayları çözen güvenlik teşkilatının böylesi bir olayı çözememesi son derece üzücü ve düşündürücüdür. Aile, haklı olarak çok kaygılı. Biz CHP olarak bu olayı takipçisi olacağız. Biraz sonra mümkün olursa yetkililerle de görüşeceğim. Hepimizin vicdanını yaralayan bir olayın failinin yakalanmamış olmasını büyük bir eksiklik ve talihsizlik olarak görüyoruz. Geçmiş yıllarda benzer olayların faillerini yakalamak çok zordu. Şimdi o kadar kolay ki… MOBESE sistemlerinin olduğu bir ortamda bu kadar uzun süre içerisinde yakalanmamasının iki nedeni olabilir. Birincisi ihmal edilmiş, yurt dışına kaçırılmıştır. İkincisi faili buradaysa mevcut kamu görevlileri görevini yapmıyor demektir. Üçüncüsü aklımıza gelmiyor. Fail dağlara kaçacak değildir. Yetkililer nasıl bir açıklama yapacak onu merak ediyorum" dedi.

Kaya’nın kuzeni Mehmet Tunç da, annesinin okuttuğu mevlit nedeniyle kendilerine destek olanlara teşekkür için ikramda bulunmak istediklerini belirterek, "Bizleri yalnız bırakmayan sizlere teşekkür ediyoruz. Bugün 48 gün oldu, ne yazık ki faili halen yakalanamadı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!