Üsküdar'da korkutan yangın

Güncelleme Tarihi:

Üsküdarda korkutan yangın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2015 22:30

Üsküdar'da, içerisinde kimyasal madde olan tankların bulunduğu bir fabrikanın depo kısmında yangın çıktı. Yaklaşık 2 saat süren yangın, itfaiye ekipleri tarafından güçlükle söndürüldü.

Haberin Devamı

Yangın, saat 19.30 sıralarında, Kısıklı Dereboyu Caddesi'nde bulunan bir fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Plastik malzeme üreten ve içerisinde kimyasal madde olan tankların bulunduğu fabrikanın depo kısmında çıkan yangın, arka kısımlara da sıçradı. Bahçede bulunan ağaçların da alev almasıyla yükselen dumanları gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi alevlere fabrikanın 2 cephesinden müdahale etti.
Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarına, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Üsküdar ve Ümraniye Belediyelerine bağlı su tankları da eşlik etti. Yangın sonucu fabrikada büyük hasar meydana geldi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Görgü tanıklarından Cengiz Yılmaz, “Burası bir fabrikanın kromhanesi. İçeride asit maddeleri var. Olayda önce bir patlama olmuş. Patlama olduktan sonra alevler bir anda sıçradı. İtfaiye gelene kadar alevler küçük küçük büyüdü. Daha sonra çatıya, yandaki ağaçlara sıçradı" dedi.
Yangının meydana geldiği fabrikadan yükselen dumanlar amatör kamera tarafından da saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, fabrikadan yükselen simsiyah dumanın gökyüzünü kapladığı görülüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!