Hopa'da Bakan Eroğlu'na protesto

Güncelleme Tarihi:

Hopada Bakan Eroğluna protesto
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 14:50

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hopa Kaymakamlığı'na girerken bir grup tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Hopa'daki olayda vatandaşlardan biri, bakanların çevik kuvvet ekipleri eşliğinde gelmesine tepki göstererek: “İki tane bakan geliyor, vali geliyor, ne yapıyorlar ya? Bu kadar çevik kuvvet yığılıyor, bu çevik kuvvetler yığılacağına bu memlekete arama kurtarma ekibi yığılsaydı bu kadar ölüm olmazdı. Yaptınız, kentleşmeyi bozdunuz, etrafı ıslah ettiniz, dereleri kuruttunuz, şimdi geldiniz 10 tane ölümün sorumlusunu... Sonra gidip orada yıkılan şeylerin başında poz vererek, ‘Biz kurtardık’... Bravo! Bu kadar çevik kuvvet değil arama kurtarma ekibi yığılsaydı... Ondan sonra kurtardık...” diye konuştu.

Aynı yurttaş, sözlerini, “Yeter be, dereleri beton yaptılar, geldi aldı canımızı... Arkadaşlarımız öldü... Ben dün geceden beri ayaktayım, telefonlarım susmuyor...” diye noktaladı.

Haberin Devamı

Hopa’da sel ve heyelan nedeniyle hayatını kaybeden 8 kişiden 7’sinin cenazeleri toprağa verildi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, cenaze evlerini dolaşarak ölenlerin yakınlarına taziyelerini iletti. Eroğlu, önce Orta Hopa Mahallesinde bulunan Altan ve Hacer Kaya ile kızları Funda Toksoy’un hayatını kaybettiği eve giderek incelemeler yaptı, yakınlarına başsağlığı diledi. Bir süre yetkililerden bilgi alan Bakan Eroğlu, telefonuyla fotoğraf çekerek bilgi edinmesi açısından Başbakan Davutoğlu’na gönderdi.

Haberin Devamı

''AĞLAMAYIP DUA EDECEĞİZ''

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ardından hayatını kaybedenlerden Nermin Demir’in, Hopa ilçe merkezindeki evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Bakanla sohbet eden vatandaşlar, özellikle su kanallarının yetersizliğinden yakındı. Daha sonra da Nermin Demir’in tabutunun başına gelen Eroğlu, duaya katıldı, “Mekanı cennet olsun, şehitler makamına ulaşsın. Ağlayıp isyan etmenin anlamı yok” dedi. Bakanın bu sözü üzerine duayı yaptıran imam da, “Ağlamayıp dua edeceğiz” diye gözyaşı döken kadınları uyardı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!