Ankara'daki sel soru önergesi oldu

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki sel soru önergesi oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 10:47

Türkiye'de, ülkenin farklı bölgelerinde ard arda gelen sağanak yağışlar, Artvin'de can kaybına, başka kentlerde ise büyük zarara neden oldu.

Haberin Devamı

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başkent Ankara'da sağanak yağış sonucunda, Ankara Devlet Konservatuvarında meydana gelen su baskınını TBMM'ye taşıdı. Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkında idari soruşturma açacak mısınız" diye sordu.
Her yağmurdan sonra alt geçitlerde araçların ve insanların mahsur kaldığına, birçok semtte alt katlardaki konut ve dükkânları sel bastığına dikkat çeken Gök, "Yıllardır tekrarlanan felakete rağmen yağmura karşı gerekli önlemleri almayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir idari soruşturma düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.
Levent Gök, önergesinde yağmurun sel baskınlarına neden olmasını önlemek üzere meslek odalarıyla işbirliği yapılıp yapılmadığını sorarak, Elvankent’te Modern Çarşıyı göle çeviren baskın sonrasında İtfaiyenin suları tahliye işleminde esnafı neden yalnız bıraktığının açıklanmasını istedi.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarındaki sel baskınında da enstüman ve salonların zarar gördüğünü, suyun öğretim elemanları, öğrenciler ile koruma görevlileri tarafından konservatuarın kendi imkanlarıyla tahliye edilmeye çalışıldığını, İtfaiyenin yardımcı olmadığının iddia edildiğini belirten Levent Gök ıslanan enstrümanların onarımının mümkün olup olmadığını da sordu. Gök, önergesinde şu sorulara yer verdi:

Haberin Devamı

"Başkent Ankara’da 21 Ağustos 2015 Cuma günü yağan sağanak yağmur son yıllarda her yağmurda yaşandığı gibi yine bir sel felaketine neden olmuştur.

Altgeçitlerde araçlar, insanlar mahsur kalmış, şehrin çeşitli ilçe ve semtlerinde alt katlarda bulunan mesken ve dükkânları sel basmıştır.

Bu bağlamda;

1-Başkent Ankara’yı yıllardır her yağmurda tekrarlanan sel felaketinden kurtarmayı sağlayacak bir projeniz var mıdır?
2-Yaşanan sel felaketlerinin nedenleri araştırılmış mıdır? Nasıl bir çalışma yapılmıştır? Kimlerle, hangi kurum ve kuruluşlarla çalışılmıştır?
3-Meslek Odalarının görüşlerinden yararlanma yoluna gidilmiş midir? Gidildiyse meslek odaları ne önermişlerdir? Meslek Odalarıyla iş birliği yapılmadıysa bunun nedenlerini açıklayacak mısınız?
4-Esnaf, Elvankent’te 12 yıllık Modern Çarşıyı göle çeviren yağmur sularının boşaltılmasında niçin yalnız bırakılmıştır?
5-Depoları su altında kalan esnafın zararı tespit edilmiş midir? Esnafın zararı karşılanacak mıdır?
6-Suların tahliye edilmemesi nedeniyle ortaya çıkan salgın hastalık tehlikesine ne tür önlemler alınmıştır?
7-Aynı yağmur nedeniyle Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’nın sulara gömüldüğü, öğrenci ve öğretmenlerin kendi çabalarıyla suları tahliye etmeye çalıştıkları doğru mudur? Ankara Büyükşehir Belediyesi neden ilgisiz kalmıştır?
8-Konservatuvarda konser salonunun, caz ve tiyatro bölümlerinin, dersliklerin, dersliklerde bulunan çok sayıda enstrümanla ilgili zarar tespiti yapılmış mıdır? Zararın karşılanmasını düşünüyor musunuz? Özelliği nedeniyle enstrümanın onarılması, eski işlevine kavuşturulması mümkün müdür?
9-Ankara’nın bütününde selden zarar gören kaç kişi ve yapının bulunduğunu saptamak üzere bir çalışma başlatacak mısınız?
10-Yıllardır tekrarlanan felakete rağmen yağmura karşı gerekli önlemleri almayan Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili bir idari soruşturma düşünüyor musunuz?"

BAKMADAN GEÇME!