Geriye nişan hatırası kaldı

Güncelleme Tarihi:

Geriye nişan hatırası kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 00:56

DİYARBAKIR’ın Kulp ilçesi Panak Köyü bölgesinde HES barajı emniyetini sağlayan askerlere dün sabaha karşı 05.50’de teröristlerce ateş açıldı.

Haberin Devamı

Roketatar ve uzun namlulu silahlar ile yapılan saldırıya güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Çatışmada Uzman Onbaşı Mehmet Kara şehit oldu, üç asker yaralandı. Yaralılar helikopterle hastaneye sevk edilirken bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı ve takviye birlikler gönderildi. 26 yaşındaki Şehit Mehmet Kara’nın acı haberi, Kırşehir’deki babaevine ise Kırşehir Jandarma Komutanlığı Harekât Şube Müdürü Binbaşı Seyit Ali Aslan ulaştırdı. Oğullarının şehit olduğu haberini alan baba Metin Kara ile anne Nazlı Kara gözyaşlarına boğuldu. Şehit Kara’nın iki kız kardeşi olduğu öğrenildi. Kara’nın eniştelerinden birisinin de üsteğmen olarak görev yaptığı belirtildi. Ailenin oturduğu sokağa Türk bayrağı asılırken baba Metin Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, şehidin tek oğlu olduğunu, askerliğini yaptıktan sonra uzman onbaşı olarak Diyarbakır’a gittiğini söyledi. Diyarbakır’a gitmeden önce oğlunun nişanlandığını anlatan Kara, bir yıl sonra da düğün yapmayı planladıklarını dile getirdi. Teröristlere karşı kararlılığın devam ettirilmesi gerektiğini belirten Kara, “Benim tek isteğim, o teröristlere ‘dur’ bile demesinler. Gördükleri yerde vursunlar. Tek oğlumdu” diye konuştu.

CENAZE BUGÜN

Haberin Devamı

Şehit Uzman Onbaşı Mehmet Kara’nın naaşı, düzenlenen törenin ardından memleketi Kırşehir’e gönderildi. Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde gerçekleştirilen törende şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Şehit Kara’nın Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin ardından memleketi Kırşehir’e uğurlandı. Şehidin cenazesi bugün öğlen Cacabey Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Ahmet Tozluklu Şehitliği’nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!