CHP lideri Kılıçdaroğlu: Akan kanın, kaosun, terörün sorumlusu odur

Güncelleme Tarihi:

CHP lideri Kılıçdaroğlu: Akan kanın, kaosun, terörün sorumlusu odur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 06:38

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil kaçak sarayında oturuyor. Akan kanın, kaosun, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Terörsüz bir iktidar devraldılar. Türkiye kan gölü, ateş çemberi içinde. Türkiye’yi bu hale kim getirdi?” dedi. CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

İLKELERİMİZ HEP BELLİYDİ

Seçimlerden sonra Sayın Ahmet Davutoglu, CHP’yi ziyarete geldi. Kendilerine ‘14 ilkemiz var, ilkelerimizi kabul ediyorsanız sorunumuz yok’ dedim. Bunun üzerine ‘Görüşmelere başlayabiliriz’ dedi. Zaman zaman bize şu eleştiri geliyor, ‘Niye bu kadar vakit kaybettiniz’ diye. Daha birinci gün koalisyon ilkelerini belirledik. Neleri yapacağımızı Davutoğlu’na söyledik, onlar da ‘evet’ dediler. Görüşme süremiz 10 gündür, araya bayram tatili ve Yüksek Askeri Şûra girdi.

BİZİM HİÇ MERAKIMIZ YOK

Son görüşmede iki konuda derin görüş ayrılığı olduğu söylendi. Eğitim ve dış politika... Görüş ayrılığı için müzakere yapılması lazım, müzakere hiç yapılmadı. Sayın Davutoğlu anlattıklarımın doğru olmadığını söylüyorsa iki partide de tutanaklar var, lütfen açıklasın. Biz ne söylüyorsak son kertesine kadar doğrudur. Bizim zaten kırmızı plaka hevesimiz, koltuk, makam hedefimiz hiç yok. Siyaset görevini namusuyla, dürüst yapsın, hedefimiz buydu.

Haberin Devamı

NİYE GÖNDERMEDİN

Bizim toplumsal barışa ihtiyacımız var. Her gün şehit cenazeleri geliyor. Şehit cenazeleri üzerinden siyaset yapıyorlar. Akan kandan beslenen siyasetçiler var. Ülkenin Cumhurbaşkanı şehit cenazesini siyasi çıkarları için kullanıyor. Elinde mikrofon, şehit anneleri ağlıyor, ‘Ne mutlu size çocuğunuz şehit oldu’ diyor. Ben o Cumhurbaşkanı’na seslenmek isterim: Niye sen o mutluluktan kaçındın, hangi gerekçeyle. Çocuklarını niye askere göndermedin?’ Çocuklar şehit oluyor başlarında edebiyat yapıyorsun, o annelerin dramını biliyor musun? Hani analar ağlamayacaktı, kandan besleniyorsun. Şimdi kaosla kendi iktidarlarını korumak istiyorlar. Akan kanın sorumlusu Çankaya’da değil kaçak sarayında oturuyor. Akan kanın, kaosun, terörün sorumlusu odur. Kaçacak yeri yoktur. Şehit cenazesinde annelerin haykırışlarını dinleyen birisinin o gece uyumaması lazım. Bu dramı, tabloyu Türkiye’ye musallat eden kim? Terörsüz bir iktidar devraldılar. Türkiye kan gölü, ateş çemberi içinde. Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Önce bu soruyu otur, vicdanına sor vatandaş.
allah’tan korkan... Allah’tan korktuğu konusunda ciddi endişelerim var. Allah’tan korkan vicdanı olan bunları yapmaz. Kocatepe’de bir şehit cenazesine katıldım. Bana da Davutoğlu’na da Bahçeli’ye de şehit babası ‘Bizim ocağımız söndü, başkalarının ocağı sönmesin’ dedi. Şehit babasına sesleniyorum. Sevgili kardeşim bu tabloyu senin istediğin noktaya getirmek için elimden geleni yaptım, Allah şahittir. Bu ülkede kan akmasın diye elimden gelen her şeyi yaptım. Ama onlar el vermediler, kaosu tercih ettiler. Çünkü onların derdi senin çocuğun değil, onların derdi kendi koltukları. Bu ülke buraya kolay gelmedi bilinçli getirildi. Bir kaos ortamı yaratıp ‘Bakın bizi seçmediniz bu hale geldi’ mesajı vermek istiyorlar. Senin iradene saygı duymuyor o kişi. Buna izin vermemeliyiz. Dolar yükseldi, diyorlar ki ‘Doların yükselişinde kaygılanacak bir şey yok’. Vatandaşın dolar hesabı mı var, sizin hesabınız var. Sen vatandaşı mı düşünüyorsun?

Haberin Devamı

DARBEYLE KARŞIMIZDA

‘Eğer siz Cumhurbaşkanı değil başkan seçseydiniz bu kaos olmazdı’ diyorlar, olacak şey mi? Önümüzdeki seçimler bir dayatma seçimidir. Türkiye’de hukuk yok şu anda, demokrasi askıya alınmış, şu anda anayasa çalışmıyor. Bir sivil darbeyle karşı karşıyayız. Teamüller hiç çalışmıyor. ‘Beştepe’nin yolunu bulamayana ben görev, yetki vermem’ diyor. Senin yol bulduğun gibi biz bulmayız. Senin paraları nasıl sıfırladığını çok iyi biliyoruz. Biz namuslu, ahlaklı insanlarınız. Kul hakkı yemek bizim kitabımızda yoktur. Mağduriyet edebiyatı da yapmıyoruz, onlar gibi değiliz. Biz kavgadan yana değiliz.

TOKMAK BAŞKA YERDE

Koalisyon olsaydı bu bayramda emekliler birer maaş ikramiye alacaktı, asgari ücret 1500 lira olacaktı, taşeron denilen belaya son verilecekti. Bunlar olmadı. Vatandaşlarımız diyecek ki ‘Bu ülkede bir Başbakan var’. Doğru Başbakanlık’ta oturuyor. Ama üzülerek söyleyeyim etkisiz eleman. Boynunda davuluyla geziyor, tokmak başka yerde.”

Haberin Devamı


TANER YILDIZ’A: ‘ŞEHİT OLACAĞIM’ DİYOR 20 KORUMAYLA GEZİYOR

“13 yıldır bunlar yönetiyor. Ortakları yok, suçlayacakları kimse yok. Kaçak saraydan eleştiriler geliyor ‘Ülkeyi bu hale muhalefet getirdi’ diye. İnsanda utanma olur biraz, ar damarı olur. Siz önemli karar aldınız da muhalefet engel mi oldu. Kaosun batağına soktunuz Türkiye’yi. Sizi uyardık ‘hayır’ dediniz bize ‘Biz daha iyi yönetiriz’ dediniz. İşi o boyuta getirdiler ki bunlardan birisi de kalktı ‘Ben de bir gün şehit olacağım’ dedi. Bir ülkenin insanlarıyla ancak böyle dalga geçilir. Bunu söyleyen bakan da 20 korumayla geziyor, altında da kurşun geçirmez araba var. Şehit olacakmış bu beyefendi. Şehit olmak istiyorsan koltuğu, kırmızı plakayı bırak, yandaşının maden şirketine git, o işçiler nasıl çalışıyor bak. Yapabilir mi, yapamazlar. Çünkü onlar her şeyi sömürdükleri gibi şehitliği de kendi çıkarları için sömürmeye başladılar.”

Haberin Devamı


BAHÇELİ’YE: HER ŞEYE ‘HAYIR’ DİYOR HALKIN ÖNÜNE NASIL ÇIKACAK

“7 Haziran’da seçim yaptık, ortaya bir tablo çıktı. Hiçbir zaman eleştirmedim. ‘Yüzde 60 blok oturup hükümet kursun’ çağrısı yaptık. Bu çağrımıza MHP, bütün çağrılara olduğu gibi ‘hayır’ dedi. Şunu merak ediyorum. Her şeye ‘hayır’ diyen bir siyasal parti vatandaşın önüne nasıl çıkacak? ‘Evet’ dediği hiçbir şey yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’ne olağanüstü moral avantajı sağladılar. ‘Siz uyuşamıyorsunuz bana mahkûmsunuz’ demeye başladılar.”

ERKEN SEÇİME ÖNSEÇİMSİZ GİDİLECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplanan Parti Meclisi (PM), 1 Kasım’da yapılması öngörülen erken seçim nedeniyle, milletvekili listelerinin büyük bir bölümünün genel merkez tarafından belirlenmesi kararı aldı.
Tüzükte “Erken ya da tekrar seçim” tanımı olmadığı gerekçesiyle milletvekili adaylarını belirleme yönetmeliği, bir önergeyle değiştirildi. Değişikliğin gerekçesi olarak ise CHP tüzüğünde yer alan ‘milletvekili adaylarının yüzde 85’i önseçimle belirlenir’ maddesinin, olası bir erken seçimin 1 Kasım’da yapılacak olması nedeniyle işletilemeyeceği gösterildi. PM’nin aldığı “milletvekili belirleme değişikliği” kararına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu’ndan (YSK) ve Yargıtay’dan görüş alınacak. Özellikle YSK’nın değişikliğe vize vermesi halinde CHP lideri Kılıçdaroğlu milletvekili listelerinin tümünü MYK ile birlikte belirleyecek.

Haberin Devamı

PM’DE KÜFÜRLEŞME

PM toplantısı, Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile PM üyesi eski Kahramanmaraş Milletvetili Durdu Özpolat’ın küfürleşmesine sahne oldu. Özpolat’ın, Özçelik’in sorumluluk alanında bulunan dış politikayla ilgili eleştirileri tartışmanın fitilini ateşledi. Tarafların birbirlerine yumruk salladığı da iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!