Ölüme ‘KANCA’

Güncelleme Tarihi:

Ölüme ‘KANCA’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 22:24

Tarsus’da mevsimlik tarım işçileri, ölüm pahasına tellere attıkları kancalar ile kaçak elektrik çekip hayatta kalmaya çalışıyor. Mahalleliler ise, ‘Kaçağın bedelini biz ödüyoruz’ diyerek duruma isyan ediyor.

Haberin Devamı

MERSİN’in Tarsus ilçesinde, mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı çadır alanlarda, elektrik tellerinden ‘kanca atılıp’ hat çekilerek, kaçak elektrik kullanılıyor. İlçeye bağlı Akarsu Mahallesi’nde bulunan çadır alanlardaki Suriyeli, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen tarım işçileri, ana elektrik tellerine kancalı tel atıp kaçak elektrik çekiyor. Çoğu naylon ile kaplanmış çadırlarda bu nedenle çıkan yangınlar da ölümle sonuçlanıyor.
İş bulduklarında günlük 30 ila 40 lira ücretlere çalışan tarım işçileri ise, kaçak elektriğin tehlikesini bilmelerine rağmen, maddi sıkıntı yaşadıkları için başka çareleri olmadığını söylüyor.

MAHALLELİ ÖFKELİ

Bu duruma tepki gösteren mahalle sakinleri ise, Toroslar Elektrik Perakende Satış AŞ’den kaçak elektrik tüketiminin önlenmesini istiyor. İşçilerin daha önce ortak bir sayaçtan elektrik aldıklarını ve bir süre sonra faturalarını ödemedikleri için elektriklerinin kesildiğini kaydeden mahalleliler, kaçak elektrik kullanımının dürüst aboneleri zor durumda bıraktığını söyleyerek tepki gösteriyor.

Haberin Devamı

Vatandaşla beraber devletin kurumları da kayıp kaçak bedeli ödüyor. Yıllık tüketimi yaklaşık 26 milyon kilovat saat olan Karayolları 5’inci Bölge Müdürlüğü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından düzenlenen tarifelere göre kilovat saat başına 3 kuruş kayıp kaçak bedeli ödüyor. Kayıp kaçak bedeli olarak yılda 780 bin TL ödeyen Karayolları, aylık 2 milyon 170 bin kilovat saat tüketim de ise 65 bin 100 lira ödeme yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!