TSK: Gümrük memurlarını PKK kaçırdı

Güncelleme Tarihi:

TSK: Gümrük memurlarını PKK kaçırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 17:13

VAN’da PKK’lı teröristler tarafından önceki gün kaçırılan 11 gümrük görevlisinden 1 memur ile şoför serbest bırakıldı. Hakkari’deki Üzümlü Sınır Kapısı’nda görev yapan 10 gümrük görevlisinden ise 10 Ağustos’tan bu yana haber alınamıyor. Genelkurmay Başkanlığı, haber alınamayan gümrük memurlarını PKK'nın kaçırdığını doğruladı.

Haberin Devamı

Van’ın İran sınırındaki Saray İlçesi’ndeki Kapıköy Sınır Kapısı’nda cuma günü saat 16.30’da mesai bittikten sonra 11 gümrük memuru ve 1 şoför servisle, bazı gümrük görevlileri de özel araçlarıyla Van’a gitmek üzere yola çıktı. Özel araçlarıyla yola çıkan memurlar Van’a ulaşırken, servisle gelenlerden haber alınamadı. Bunun üzerine yakınları ve diğer gümrük görevlileri durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ekipleri ihbar üzerine yol güzergahında araştırma yapıp, haber alınamayan 12 kişiyi bulmak için çalışma başlatıldı.

Van Valiliği, minibüsle görev yerlerinden ayrılan 11 personel ve 1 şoförden bir daha haber alınamadığını bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı da bugün 11 gümrük görevlisi ve araç sürücüsünün PKK’lı teröristler tarafından kaçırıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

2’Sİ SERBEST BIRAKILDI

Van’a giderken teröristler tarafından kaçırılan gümrük memurlarından Gülcan Aydın Temel ve minibüs şoförü dün gece yarısı serbest bırakıldı.

Bu aradac geçen10 Ağustos pazartesi günü Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nden Çukurca İlçesi’ndeki Üzümlü Gümrük Sınır Kapısı’na vardiya değişimi için giden 10 gümrük görevlisinden henüz haber alınamıyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Van İli Saray İlçesinde, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Kapıköy Sınır Kapısında görevli 11 Gümrük Muhafaza Memuru ve araç sürücüsü kaçırılmıştır."

VAN'DA GÜMRÜK MEMURLARINDAN HABER ALINAMIYOR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!