2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 14:03

2015 KYK yurt başvurusu yapan adaylar, yurt başvurusu sonuçlarını merakla bekliyor. Peki, yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? Detaylarda...

Haberin Devamı

2015 KYK yurt başvurusu yapan adaylar, yurt başvurusu sonuçlarını merakla bekliyor. Peki, yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak? Detaylarda...

KYK YURT BAŞVURULARI

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenmiş olan, 10-17 Ağustos 2015 Pazartesi saat 23.59’a kadar devam eden tarihler arasında, yurt başvurusunu yapan öğrenciler, şimdi de başvurdukları yurda kabul edilip edilmediklerini merak etmektedirler.

2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan yapılan açıklamalara göre, yurt başvurusu kabul edilen ve asil olarak yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yapabileceklerdir.

Haberin Devamı

Üniversiteyi kazanmış olan öğrenciler, 10-17 Ağustos 2015 tarihleri arasında, yurt başvuru işlemlerini, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi web adresi olan https://kyknet.gsb.gov.trinternet adresi üzerinden yapmış bulunmaktadırlar. Bu şekilde başvuru yaptıktan sonra yurtta kalma hakkı kazanan öğrenciler 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren yurt kayıt işlemlerini; ister internet üzerinden yani e-devlet sisteminin e-kayıt uygulaması üzerinden, isterlerse de direkt olarak kalma hakkı kazandıkları yurda giderek yapabileceklerdir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurt başvuru sonuçları ile ilgili bilgiye, 1 Eylül 2015 tarihine kadar, düzenli olarak https://kyknet.gsb.gov.tr/internet adresindeki duyuruları takip ederek ulaşmanız mümkün olacaktır.

2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak

2015 KYK BURS VE KREDİ BAŞVURUSU

Üniversite öğrencilerine sadece yurt imkanı değil, aynı zamanda burs ve kredi imkanı da sunmakta olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, bu sene de aynı şekilde hizmetlerini sunmaya devam etmektedir. Üniversiteyi kazanan öğrencilerin üniversite ve yurt kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından yapılan, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs ve kredi başvuruları ile ilgili detaylı ve güncel bilgiyi http://yurtkur.gsb.gov.tr/web adresi üzerinden, yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun resmi internet adresi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen bir açıklamaya göre, bu sene burs ve kredi başvurusu yapıp, daha sonrasında burs ya da kredi kazanan öğrenciler, 2015-2016 eğitim öğretim yılı içinde, yani Ocak 2016 tarihinden itibaren, burs ve kredilerini almaya başlayacaklardır.

2015 KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak

2015 KYK BURS İMKANINDAN YARARLANABİLECEK OLAN ÖĞRENCİLER:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, üniversite öğrencilerine yönelik olarak sağlamış olduğu, burs ve kredi imkanından, aşağıda belirtmiş olduğu şartları sağlayan üniversite öğrencileri faydalanabileceklerdir;

- Ön lisans öğrencileri,

- Lisans öğrencileri,

Haberin Devamı

- Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

- İki yıllık üniversitelerden mezun olup, dört yıllık üniversitelerin üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler,( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)

- Yüksek Lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

- Vakıf Üniversitesi öğrencileri,

- LYS sonucunda sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil dallarında ilk 100'e giren öğrenciler (öncelikli olarak),

- Üniversite kontenjanından bildirilen öğrenciler,

- Ülke adına müsabakalara katılan, Milli olmuş Amatör Sporcu olan öğrenciler,

Haberin Devamı

- İkinci öğretimde okuyan öğrenciler.

Öte yandan, burs alan öğrenciye öğrenim kredisi, öğrenim kredisi alan öğrenciye ise burs verilmesi gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.Çünkü bir öğrenci hem burs hem de öğrenim kredisi alamayacaktır.

2015 KYK BURS İMKANINDAN YARARLANAMAYACAK OLAN ÖĞRENCİLER:

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sunmuş olduğu burs imkanından yararlanamayacak olan üniversite öğrencilerini şu şekilde belirtebiliriz;

- 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Haberin Devamı

- Kurumdan daha önce burs veya öğrenim kredisi almış olan öğrenciler,

- Öğretim kurumuna kayıt tarihi itibari ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

- Yabancı uyruklu öğrenciler,

- Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

- Ek süre öğrenim gören yani artık yıl öğrencileri,

- Yüksek lisans öğrencisi olup, hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrenciler,

- Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, en az asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan ya da gelire sahip olan öğrenciler,

- Gerçeğe aykırı beyanda bulunan öğrenciler,

- Burs Yönetmeliği hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrenciler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!