Yeşil Yol’da çalışmalar tekrar başladı! Yeşil Yol projesi nedir?

Güncelleme Tarihi:

Yeşil Yol’da çalışmalar tekrar başladı Yeşil Yol projesi nedir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 17:35

Rize'nin Çamlıhemsin ilçesine bağlı Samistal Yaylası'nda direniş sonucu durdurulan Yeşil Yol projesi kapsamında yol yapımına ağır silahlı polis ve jandarma eşliğinde tekrar başlandı. Fırtına İnisiyatifi gurubu, Twitter hesabından herkese çağrıda bulundu.

Haberin Devamı

Samistal Yaylasında Yeşil Yol kapsamında iş makineleri ile sürdürülen yol açma ve genişletme çalışmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Avukat Yakup Okumuşoğlu da twitter hesabından “Mahkeme kararının açıklanmasını beklediğimiz bu günlerde kaçak yollarını acele ile inşa etmeye çalışıyorlar. Taşları, kayaları meralardan yuvarlayarak, hafriyatlarını meraya, alpin çayırlara saça döke yolu yapıyorlar” dedi.


Yeşil Yol’da çalışmalar tekrar başladı Yeşil Yol projesi nedir


Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını, yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayan Yeşil Yol Projesi’ne tepkiler sürüyor. Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) koruma altına alınması gereken 200 ekolojik bölge arasında gösterdiği Çamlıhemşin Fırtına Vadisi’nde yer alan Kavrun Yaylası’nda toplanan Fırtına İnisiyatifi grubu, ’Bak işte yaklaşıyor Fırtına, direniyor Yeşil Yol’a’ pankartı açıp, protesto eylemi gerçekleştirmişti.

Son olarak, 24 Temmuz günü Samistal Yaylası’na giderek çalışmalara başlayan iş makinelerini bölge halkı durdurmuştu.

Haberin Devamı

Yeşil Yol’da çalışmalar tekrar başladı Yeşil Yol projesi nedir



YEŞİL YOL PROJESİ NEDİR?

Yeşil Yol Samsun’dan başlayarak Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin’in yaylaları ve turizm merkezlerini yüksek rakımdan birbirine bağlayan yaklaşık 2 bin 600 kilometre uzunluğunda turizm yolu olarak planlandı. 7 metre genişliğinde gidiş geliş olarak planlanan yolun zemini taş parke döşemeli olacak. Bu yolla birlikte 40 noktada oteller, restoranlar ve kayak tesislerinden oluşan turizm merkezleri oluşturulacak. İki yıldır süren ve 90 milyon lira harcanan yol çalışmasının 2018 yılında tamamlanması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!