CHP'li Haluk Koç, Erdoğan'ı 'yetki gaspı'yla suçladı

Güncelleme Tarihi:

CHPli Haluk Koç, Erdoğanı yetki gaspıyla suçladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 07:38

CHP Sözcüsü Haluk Koç, “Beştepe’nin adresini bilmeyenlerle vakit geçirecek zamanımız yok” diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na görev vermeyeceğini ima eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı “milli irade ve yetki gaspıyla” suçladı.

Haberin Devamı

Koç, “Türkiye’de tek bir kişi, ihtiraslarıyla, kirli tertip ve planlarıyla koskoca bir ülkeyi rehin almış durumda. Yere batsın senin sarayın” dedi. Erdoğan’a, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında tepki gösteren Koç, şunları söyledi:

DAVUTOĞLU İTİRAZ ETMELİ

CHP, normal demokratik teamüller gereği, hükümet kurma görevini almayı beklemektedir. Eğer bu verilmezse, bir yetki gaspı olduğunu da açıkça ifade etmektedir. Burada Sayın Davutoğlu’nun itirazını yapması gerekir. Ama ondan da bir davranış çıkmıyor. Eğer CHP, Anayasa’nın 114-116’sı çalışır ise böyle bir teklifi kabul edecek olsa zaten kısa süreli seçim hükümetinde AKP’nin teklifini kabul ederdi. O yüzden CHP’nin böyle bir hükümette yer alması söz konusu değildir.
Bugün acı çekiyoruz biz. Senin deyimine göre aileler mutlu oldu. Aileler yanıyor, Türkiye yanıyor. Böyle bir fırtınanın içinde bizler Türkiye’de Allah aşkına Cumhurbaşkanı’nın ağzından neleri konuşuyoruz, neleri tartışıyoruz? Tam bir ibret. 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Kimler PKK terör örgütüyle pazarlık masası kurdular? Hukuk devleti kurallarını boşa çıkarak kimler, yakın dönem siyasi çıkarları için bu milletin birliği, dirliği, kardeşliği üzerinden pazarlık yaptılar? Sana dokunmuyor mu bu sözler Sayın Cumhurbaşkanı. Sana değmiyor mu bunun ucu? Sen neredeydin 13 yıl? Bu ülkeyi yöneten, bu hukuksuzluğa alet olan, kendi çıkarları için Türkiye’nin bugün yaşadığı kaosu yaratan sensin, baş sorumlu sensin. Bu acılar yaşanırken sarayında fıkra anlatan Cumhurbaşkanı...

Haberin Devamı

CHPli Haluk Koç, Erdoğanı yetki gaspıyla suçladı

VARSA YOKSA SARAY

Bugün Türkiye’nin derdi, ne mevcut cumhurbaşkanın dertleridir, ne oturduğu sarayın gündemidir. Bugün Türkiye’nin derdi, ateş düşen ocaklar, şehit olan gencecik fidanlarımızdır. Yok sarayın adresini biliyormuş, yok bilmiyormuş.

YERE BATSIN SARAYIN

Varsa saray yoksa saray. Yere batsın senin sarayın. Bugün güya terörden şikâyet eden Recep Tayyip Erdoğan, bu işin sorumluluğundan pişkinlikle, yüzün bile kızarmadan asla kurturalamazsın. Türkiye’de tek bir kişi, kendi korkularıyla, her alandaki yetersizlikleriyle, ihtiraslarıyla, kirli tertip ve planlarıyla koskoca bir ülkeyi rehin almış durumda. Türkiye’nin her gün evlatlarını birer birer toprağa verdiği şu günlerde, bugüne gelişteki tüm sorumluluklarını unutarak, milletin gözünün içine baka baka aklı sıra fıkra anlatabiliyor, saçmalıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!