Siirt'te uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Güncelleme Tarihi:

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2015 07:25

Türkiye dün Siirt’ten gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha acıya boğuldu. Devriye görevi yapan askerlerin bulunduğu zırhlı araç pusuya düşürüldü. Yol kenarına tuzaklanmış bomba, terör örgütü PKK üyelerince uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 asker şehit oldu.

Haberin Devamı

SİİRT’in Şirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yolun emniyetini sağlamakla görevlendirilen askerler, dün devriye görevine çıktı. Askerlerin bulunduğu zırhlı araç, dün 14.10 sıralarında tuzağa düşürüldü. Teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında patlattılar. Yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hakan Aktürk, Uzman Erbaş Ferdi Gerekli, Uzman Erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M. Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı şehit oldu. Yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt’ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

Saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Şirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmedi. Siirt 3’üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı’ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2’sinin rütbeli, 6’sının da er olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

EL YAPIMI PATLAYICI

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt- Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." (DHA)

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk

3 yıl babasız okudun kızım


Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün (37) Burdur'daki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 2 çocuk babası Aktürk, 16 yıllık uzman çavuştu. TEOG sınavının ardından Adana’daki Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi’ni kazanan kızı Aysel Aktürk’ün (14) başarısı için sosyal paylaşım sitesine “Canım kızım, Baba’nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Şu an bile ayrıyız. Hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım” diye yazdı. Şehidin kızının yaz tatili için Adana’da, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk’ün Siirt’te oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Bahadır Aydın

Rahat uyu baba

Siirt’teki hain pusuda şehit olan Bahadır Aydın’ın terhisine 2 ay kalmıştı. Kısa dönem asker olan Bahadır Aydın’ın acı haberi Bursa’da yaşayan ailesine verildi. Bahadır Aydın’ın önceki akşam telefonla konuştuğu babasına, “Baba beni merak etme. Sen rahat uyu” dediği belirtildi.

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Ferdi Gerekli

Aracı o kullanıyordu

Şehit olan 8 askerden Uzman Çavuş 38 yaşındaki Ferdi Gerekli’nin Adana’nın Ceyhan İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Hatay’ın Belen İlçesi’ndeki akrabalarının yanında olan şehidin anne ve babasıyla Ceyhan’daki kardeşlerine acı haberi komutanlar verdi. Şehit Ferdi Gerekli’nin Ceyhan İlçesi’nin İstiklal Mahallesi’ndeki kuaför ağabeyi Kadir ile kız kardeşi Nazan’a şehit haberini Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Kütükçü ile Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Ayhan Evli verdi. Ağabeyi Kadir Gerekli acı haberi alınca göz yaşlarına boğuldu. Şehidin kız kardeşi Nazan Gerekli ise sinir krizi geçirip bayıldı. Nazan Gerekli’ye ilk müdahaleyi sağlık ekipleri yaptı.

Haberin Devamı

Şehidin babası Adnan ile annesi Aysel Gerekli’nin ise Hatay’ın Belen İlçesi’ndeki bir akrabalarının yanında olduğu ve acı haberi orada aldığı belirtildi. Adnan ve Aysel Gerekli’nin 4 çocuğundan biri olan evli ve 1 çocuk babası şehit uzman çavuş Ferdi Gerekli’nin 2000 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’ne katıldığı ve 6 yıldır da SİİRT’te görev yaptığı bildirildi.

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Ömer Erüstün

Acılı baba konuştu

Şehit er Ömer Erüstün’ün (20) babası Ali Erüstün, oğluyla en son dün telefonda konuştuklarını anlattı.

Acılı baba, Evladımızı vatanımız, bayrağımız için şehit verdik. 7 tane daha şehit arkadaşı var. Allah onlara da rahmet eylesin. 8 şehit verdik. Ben sadece kendi evladımı saymıyorum. Allah’ından bulsunlar, daha ne diyeyim ben Yanımda esnaflık yapıyordu. Tertemiz, pırıl pırıl bir gençti. Askerliği seviyordu. ’Gideceğim baba’ dedi. Ben dedim, ’Okulu dışarıdan bitir oğlum.’ Gitti işte... Şehitliğine gitmiş. 16 gün evvel izne geldi. En son dün akşam görüştüm. ’Baba’ dedi 2 gün evvel, ’Büyük bir istihbarat var, buraya çok büyük şeyler yapacaklarmış’ dedi. ’Dikkat et’ dedim, ’Göreve gider gelirken arkadaşlarınızla şakalaşmayın, eliniz silahta olsun, uyanık olun’ dedim. Pusu kuracaklarını nereden bilecektik?"

Haberin Devamı

Ailesi, Şehit Er Ömer Erüstün’ün cuma günü memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde düzenlenecek törenle toprağa verileceğini açıkladı.

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Teğmen Hubeyib de şehit oldu


TERÖR örgütü PKK tarafından önceki gün kesilen Diyarbakır-Bingöl karayolunun açılması için bölgeye giden askeri birliğe yapılan saldırıda şehit olanların sayısı dün 4’e yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan 3 askerden Jandarma Teğmen Hubeyib Turan da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden dün yapılan açıklamada şöyle denildi: “Jandarma Özel Harekât Timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yar alan ve hastanede tedavileri devam eden üç kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.” (ANKARA)

ŞEHİDİN EŞİNE ACI HABER VERİLDİ

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit


Şehit Uzman Çavuş Barış Akın

Haberin Devamı

Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Barış Akın'ın Ankara'daki evinde eşi İnci Akın'a acı haber ulaştırıldı.

Şehit Uzman Çavuş Akın'ın Keçiören Yakacık Mahallesi Fatih Caddesi'nde yaşayan eşine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Bu sırada 112 Acil Sağlık ekibi, ambulansla hazır bulundu. Polis ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Şehit Akın'ın evine büyük bir Türk Bayrağı asıldı. Binada bulunan komşuları, çevredeki binalar ve caddedeki esnaf dükkanlara Türk bayrakları astı.

Şehidin Elif Yağmur adında küçük bir çocuğu bulunuyor. Bu arada, şehit Uzman Çavuş Akın'ın anne ve babasının Ankara'nın Nallıhan ilçesinde yaşadığı öğrenildi.

ŞEHİT ER M.ALİ BARKIN

Siirtte uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit

Şehit er M.Ali Barkın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!