Orgeneral Hulusi Akar PKK ve 'paralel' mesajlarıyla devraldı

Güncelleme Tarihi:

Orgeneral Hulusi Akar PKK ve paralel mesajlarıyla devraldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 07:43

Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’ndaki Atatürk Kültür Sitesi’ndeki törenle görevini Orgeneral Özel’den devraldı. Törene halef ve selef Genelkurmay Başkanı’nın paralel yapıyla ilgili mesajları damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Orgeneral Akar, özetle şunları söyledi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) anayasal düzen içerisinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı vardır. Ordumuzun teşkilat ve faaliyetlerinde yasal hiyerarşi dışında hiçbir kişi ve oluşumun etkisi sözkonusu olamaz. Dün ve bugün TSK’nın herkes tarafından bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bunun da temeli, ruhu mutlak itaattir. Bundan asla taviz verilemez. Ülkemizin ve milletimizin bütünlüğüne, binlerce yıllık kardeşliğimize kast eden terör eylemleriyle, masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı haince ve kalleşçe yapılan saldırılar en etkin ve en ağır şekilde karşılığını bulmaktadır, bulacaktır. TSK, dün olduğu gibi bugün de asil Türk milletinin namus ve şerefini, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumak için vatan ve millet uğruna seve seve can vermeye daima hazırdır.”

Haberin Devamı

Orgeneral Hulusi Akar PKK ve paralel mesajlarıyla devraldı

Görevini devreden Orgeneral Necdet Özel ise paralel yapıyla mücadele konusunda özetle şu mesajları verdi: “Genelkurmay Başkanlığı şerefini devraldığım dönemde TSK muvazzafıyla, emeklisiyle tam anlamıyla bir travma yaşıyordu. TSK komuta kademeleri konunun önemine vakıftır. Gereğini yapmıştır ve yapmaktadır. TSK yüce milletimizin huzurunu bozacak, birlik, beraberliğine ve ülke bütünlüğüne kasteden, kastedecek devletimizin legal yapısı dışında oluşturulmak istenen, istenecek her türlü yapıyla mücadele etmektedir.”

Orgeneral Hulusi Akar PKK ve paralel mesajlarıyla devraldı

Törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan da Orgeneral Akar’ı kutladığı konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm güçlere karşı diğer kurumlarımızla birlikte Silahlı Kuvvetlerimizin de teyakkuz halinde olmaya devam edeceği, asla rehavete kapılmayacağımız bir dönemin içindeyiz. Devlet içinde paralel devlet yapılanmalarına asla izin vermeyeceğiz. Devletin varlığına karşı sıkılan her kurşunun, atılan her bombanın hesabı sorulacak, cezası verilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!