Lice’de çatışma: Bir şehit

Güncelleme Tarihi:

Lice’de çatışma: Bir şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 19:00

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nin kırsal kesiminde bugün PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş şehit oldu.

Haberin Devamı

Lice'deki çatışmada ağır yaralanan askerlerden biri yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT ASKERİN MEMLEKETİ BELLİ OLDU

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan 35 yaşındaki jandarma komanda uzman çavuş Muhammet Tufan’ın Afyonkarahisarlı olduğu öğrenildi. Evli olan Muhammet Tufan’ın Afyonkarahisar’ın Emirdağı ilçesine bağlı Başkonak köyü kütüğüne kayıtlı olduğu öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN LİCE AÇIKLAMASI

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lılarla çıkan ve 1 askerin şehit olduğu, 3 askerin ise yaralandığı çatışmayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı. Genelkurmay internet sitesinde yapılan açıklama şöyle:

"17 Ağustos 2015 tarihinde saat 20.00’da Bölücü Terör Örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve teröristlerce ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma kesen teröristleri, tespit edilen gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince operasyon başlatılmıştır.

Haberin Devamı

18 Ağustos 2015 tarihinde saat 12.15’te Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla çatışma çıkmış, çıkan çatışmada dört Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralılar derhal helikopterle hastaneye sevk edilmiştir. Tedavileri süren yaralılarımızdan durumu ağır olan bir personelimiz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı, karadan ve havadan takviye birlikler sevk edilmiş olup teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla karadan ve havadan operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman Personelimize acil şifalar temenni ediyoruz."

BAZI BÖLGELER 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' İLAN EDİLDİ

Öte yandan Lice'de bazı mahalleler 18 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildi.

Diyarbakır Valiliği'nin dün saat 21.00'den bugün saat 07.00'ye kadar sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Lice İlçesi'nde bugün bazı mahallelerin 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Diyarbakır sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Diyarbakır Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır."

Açıklamada tedbirler kapsamında 2 bin 565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince operasyonların devam ettiği belirtilerek, "Halen operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Lice İlçesi sınırlarında bulunan Gökçe - Gömeç Bölgesi (Kuzeyde Kutlamış Mahallesi ve Duru karakolu, Doğuda Kayacık Mahallesi, Güneydoğu'da Goçkar Dağı, Güneyde Gökçe ve Yazıköy Mahalleleri, Batıda Komelan Tepe, Yayvan ve Kırım mahalleleri arasında kalan alan) 18 Ağustos - 03 Eylül 2015 tarihleri arasında 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın yukarıda belirtilen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" denildi.



MİLLETVEKİLİ BÖLGEYE GİTTİ

Haberin Devamı

DBP Diyarbakır İl Başkanlığı, Lice'deki olaylar nedeniyle HDP Diyarbakır Milletvekili Nİmetullah Erdoğmuş, merkez Kayapınar İlçesi Belediye Başkanı M.Ali Aydın ile HDP ve DBP'li yöneticilerin bölgeye gittiğini açıkladı. Açıklamada, çatışmaların sürdüğü bölgede orman yangınlarının çıktığı öne sürüldü.

ŞEMDİNLİ'DE ŞİDDETLİ ÇATIŞMA

Lice’de çatışma: Bir şehit


Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezinde şiddetli çatışmalar sürerken, birçok eve roket ve mermi isabet ettiği öğrenildi. Özelikle ilçe girişlerindeki Şapatan köyü Yayla ve Meydan mahallelerinde güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasındaki çatışmaların şiddetlenerek devam ettiği belirtildi.

Lice’de çatışma: Bir şehit

Haberin Devamı

Dumanların yükseldiği ilçede vatandaşların evlerinde dışarı çıkamadığı ifade ediliyor. İlçeye giriş ve çıkışlar yasaklanırken, henüz yetkilerden resmi bir açıklama yapılmadı. İlçe sakinlerinin evlerine kapandığı tüm işyerlerinin kapalı olduğu, GSM operatörlerinin de çalışmadığı kaydedildi. İlçe hastanesinin güvenlik güçlerinin kontrolünde olduğu ve kimsenin alınmadığı iddia ediliyor.

Lice’de çatışma: Bir şehit

Çatışmalar nedeniyle ormanlık alanlarda yangın çıkarken kobra helikopterleri PKK'lıların bulunduğu alanları bombalıyor. Meydan mahallesinde bulunan erkek Kuran kursunun da çatışmalar sırasında isabet aldığı öğrenildi. Olayda ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise açıklanmadı. (CİHAN)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!