MHP ve AK Parti arasında Twitter üzerinden açıklama savaşı

Güncelleme Tarihi:

MHP ve AK Parti arasında Twitter üzerinden açıklama savaşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2015 08:10

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu’nun hükümet kurma çalışmaları kapsamında dün MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinden önce MHP ve AK Parti arasında Twitter üzerinden açıklama savaşı yaşandı.

Haberin Devamı

17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları sonrasında “Bilal oğlan yargıya gitsin” açıklamaları yapan Bahçeli, önceki gün de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “İster kabul edin ister etmeyin, Türkiye’de sistem değişmiştir” sözlerine şu tweet’leri attı: “Bizim yerli üretim Hitler’e, Stalin’e, Kaddafi’ye tahammülümüz olmaz, bu iyi biline. Düzeni değiştirmek, yerine rüşvet ve yolsuzluk düzeneğinin değişebilirliğini anlaşılabilir tarzda izah eden muhatap değil, mehabet kazanır.”

‘KÖPÜKLER SAÇARAK’

Yakın zamana kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın metin yazarlığını yapan eski danışman AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal’ın koalisyon için MHP ve AK Parti liderlerinin buluşmasından bir gün önce attığı tweet’ler ise en sert tartışmayı başlattı. Ünal, pazar akşamı Twitter hesabından, “Ağzından köpükler saçarak konuşan siyasetin zavallısı Devlet Bahçeli için bütün o köpükleri itinayla yalayacağı yeni bir süreç başlıyor. Devlet Bahçeli’yi önümüzdeki günlerde Sn. Cumhurbaşkanı ve ailesine ettiği tüm hakaretlerden dolayı bin pişman göreceğiz. Evet, zavallılık...” tweet’i paylaştı. Ünal’ın bu açıklamalarına, MHP de aynı sertlikte tepki gösterdi. MHP’nin Twitter hesabından ise şu mesaj paylaşıldı: “Ak Saraya tavsiyemizdir! Bütün itlerinin kuduz aşısını yaptırsın. Aşının dahi fayda etmeyeceği Aydın Ünal’ı da karantinaya alsın.” MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Tayyibin yalayıcısı, hırsızın, bölücünün cazgırlığını yapıyorsun. Oy için akıtılan kanların sorumlususunuz, biliniyorsun”, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, “Sokaklarda kuduz köpeklere karşı elimizde tasmayla geziyoruz”, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da “Aydın Ünal bu yazılar sana ait ise salyasını sağa sola sallayan itten farkın kalmamış! Görüşme arifesinde kim kışkırttı seni?” tweet’leri attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!