Bingöl ve Şemdinli'den acı haber: 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2015 15:51

Türkiye daha şehitlerini toprağa verirken, yeni şehit haberleriyle sarsılıyor... Şehit ateşi her gün memleketin başka bir noktasına düşüyor, düştüğü yeri kavurup, dağlıyor... Önceki gün Dağlıca, dün Karlıova ve Şemdinli... İlk acı haber akşam saatlerinde geldi. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Şemdinli'de ise 1 özel harekat komiseri şehit oldu. Daha 3 şehidin kara haberi evlerine ulaşmadan, bir şehit haberi de Hakkari'den geldi. Şemdinli ilçesinde hendek açarak yolu kapatmak isteyen PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada bir polis şehit düştü. Türkiye 40 günde 42 evladını teröre kurban vermiş oldu.

Haberin Devamı

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkii'nde, PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.




Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Haberin Devamı

Patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bu arada bölgede bombalı saldırı ardınan askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken, yaralıları almak için bölgeye Karlıova'dan ambulanslar sevk edildi.



ŞEHİTLERİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

Haberin Devamı

TSK, Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda şehit olan askerlerin kimliğini açıkladı.

TSK, 15 Ağustos 2015 Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi şehit olan askerlerin kimliklerinin; Jandarma Astsubay Muhammet Gürlek, Jandarma Uzman Çavuş Haşim Dirik ve Jandarma Uzman Çavuş Musa Saydam olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı


Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

TSK'DAN AÇIKLAMA

3 askerin şehit olduğu PKK saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Haberin Devamı

Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Bingöl'de yaralanan binbaşı ve uzman onbaşı GATA'ya sevk edildi

Bingöl-Erzurum karayolunda 3 askerin şehit olduğu terörist saldırıda yaralanan ve durumu ağır olan Karlıova İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdinç Demiralp ile Uzman Onbaşı Metehan Doğru ambulans uçak ile Ankara GATA'ya sevk edildi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit
Bu kez Şemdinli: Bir polis şehit

Haberin Devamı

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

ŞEHİT ATEŞİ OSMANİYE’YE 5. KEZ DÜŞTÜ

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK’lı teröristlere müdahalede bulunan zırhlı aracın geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen askerlerden Jandarma Astsubay Muhammed Gürlek’in Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Bingöl Karlıova ilçesinde şehit düşen Astsubay Muhammed Gürlek’in baba ocağı olan Kadirli ilçesi Kösepınar köyünde ki yaşayan ailesine acı haberi, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk ve ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik iletti. Evin önünde Kaymakam ve askerleri gören şehitin babası Hacı Gürlek ve annesi Mahmude Gürlek gözyaşlarına boğuldu.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Haber üzerine fenalaşan şehidin bazı yakınlarına 112 sağlık personeli müdahale etti.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Şehit Astsubay Muhammed Gürlek’in babası Hacı Gürlek oğlu ile bu sabah telefon ile görüştüğünü belirterek, “Baba ben çok iyiyim yakında da geleceğim inşallah” dediğini belirtti. 21 yaşında olan şehit Astsubay Muhammed Gürlek’in bekar olduğu 3 ay önce Bingöl’de göreve başladığı ve ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Şehit astsubay yarın Kadirli İlçe Jandarma Komutanlığı önünde yapılacak törenin ardından Kösepınarı köyü Fındıcak Mahallesinde toprağa verilecek

ACI HABERİ BABA EVİNDE ALDI

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının yola döşedikleri patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Haşim Dirik'in Sakarya'da ki eşi acı haberi baba evinde aldı.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

İki çocuk babası şehidin, kulaklarındaki rahatsızlık nedeniyle tedavi gören eşinin ameliyatında yanında olmayı istediği öğrenildi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Karlıova Hacılar köyü mevkiinde bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden jandarma özel harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenen uzaktan komutalı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan üç askerden Uzman Çavuş Haşim Dirik'in eşi Bilgen, acı haberi babasının Camili Mahallesi'ndeki evinde aldı.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Sağlık ekibiyle birlikte eve gelen askeri yetkililer, Bilgen Dirik'e eşinin şehit olduğu haberini verdi. Eve bayrak asılırken haberi duyan yakınları, taziye ziyaretinde bulunmak üzere eve geldi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Şehidin kayınpederi Hasan Sadık Köse, kızının kulak rahatsızlığı nedeniyle GATA'da tedavi gördüğünü belirterek; "En son 20 gün önce eşinin rahatsızlığı için gelmişti. Kızım ameliyat olacaktı. O da ameliyatta eşinin yanında olmak istiyordu" dedi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Çankırı'dan Bingöl'e tayin olan şehit Haşim Dirik'in, ailesini görev yerine götürmediği, eşi ve biri ortaokul diğeri lise öğrencisi olan çocuklarını eğitimleri için eşinin ailesinin yanına yerleştirdiği öğrenildi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Şehidin eşi ve çocukları, cenaze töreni için Manisa'nın Sarıgöl ilçesine gidecek.

KIRIKKALELİ ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞUN EVİNDE YAS

BİNGÖL’ün Karlıova İlçesi’nde PKK’lıların yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatması sonucu şehit olan uzman çavuş Musa Saydam’ın baba ocağına şehit ateşi düştü.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Kırıkkale’de bulunan Saydam’ın ailesi şehit haberini alınca gözyaşlarını tutamadı.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Şehit düşen askerlerden uzman çavuş Musa Saydam’ın (41) Kırıkkale’nin Sanayi Mahallesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Şehit haberini alan anne Ayhan Saydam, gözyaşlarını tutamayıp, "Ateş düştüğü yeri yakıyor" diyerek oğlunu en son Ramazan Bayramı’nda gördüğünü söyledi. Gözü yaşlı kadını kadın subaylar teselli etti.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

Musa Saydam’ın şehit haberini alan akrabaları ve komşuları eve akın edip sinir krizi geçirdi. 13 yıllık uzman çavuş olan Musa Saydam’ın 5 yıl önce de eşinden boşandığı öğrenildi.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit

2 çocuk babası olan şehit Saydam, yarın Nur Camisi’nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

AYNI YERDE DAHA ÖNCE 8 POLİS ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Karlıova’ya 30 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü Mevkii’nde 3 askerin şehit olduğu 6 askerin de yaralandığı saldırının ardından olay yerinde yapılan incelemede, patlayıcının 2.5 metre derinlik, 8 metre genişliğinde bir çukur oluştuğu görüldü.

Bugün 3 askerin şehit olduğu 6 askerin de yaralandığı saldırının gerçekleştiği yerde, PKK’lı teröristler 17 Eylül 2012 günü Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne ait çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yola tuzakladığı bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirmişti. Saldırıda 8 polis memuru şehit olurken, 9 polis memuru da yaralanmıştı.

Yetkililer, Bingöl- Karlıova arasındaki karayolunun 4 ayrı noktasının patlayıcı döşenmesi konusunda riskli olduğunu belirtti. Daha önce bu noktalarda bir çok patlayıcının bulunarak imha edildiğini kaybetti. Yetkililer, Hacılar Köyü Mevkii’nin de patlayıcı tuzaklanması konusunda ’kırmızı nokta’ olarak işaretlendiğini ifade etti.

Bingöl ve Şemdinliden acı haber: 4 şehit
Bingöl'de mayınlı saldırı: 8 polis şehit

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!