Canan Karatay sosyal medyayı böldü

Güncelleme Tarihi:

Canan Karatay sosyal medyayı böldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 13:50

Hürriyet yazarı Melike Karakartal'ın bugün yayınlanan "Ekmekten kaçmak yeter mi?" başlıklı yazısı, büyük bir tartışmanın da ateşleyicisi oldu. Yazı kamuoyunu adeta böldü...

Haberin Devamı

Karakartal'ın Florence Nightingale Hastanesi'nde kulak misafiri olduğu doktor Canan Karatay'la ilgili bir diyalogdan hareketle kaleme aldığı yazı sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Yazıya Hurriyet.com.tr üzerinde de onlarca yorum geldi.

Hürriyet okurlarının bazıları yorumlarında Karatay'ın vizite ücretinin yazıda bahsedildiği üzere 800 TL olmasının hak edilmiş bir durum olduğunu belirtirken, bazı okurlar ise Karakartal'ın tespitlerine destek verdi. Yazının GDO'lu ürünlerden üretilmiş gıdalarla ilgili kısımlarını tartışmaya açan yorumlar da var. Bazı okurların yazdıklarını ise herhangi bir sınıfa sokmak pek kolay değil…

İşte o yorumlar arasında en dikkat çekici olanlar:

hanife öztürk Acaba günde kaç hasta muayene ediyor.atayım günde 5 hasta kabul etse günlük 4 bin aylık 120 bin tabi,ki ekmek yemez fındığın kilosu 60 70 doğal yumurta yiyin köy yumurtasının tanesi 1.TL. Ben kalp hastasıyım iki kızlarım okuyor.biri N.Ü de biride anadolu öğretmen lisesinde sadede gelelim eşim yok rahmetli babam bağkur emeklisiydi onun maaşının yüde 25.ini alıyorum. 460.TL.bir ekmekle üçümüz doyuyoruz.fındığı nasıl alıp yiyelim CANAN HANIM var gerisini sen düşün.

Haberin Devamı

Ozgur Ulas Değerli Hocamız, 20 Tl karşılığında kitabını alır, tüm deneyim ve önerilerinden yararlanırsınız. Okuduğum kitapları nedeniyle hayatımı değiştirdim. Böyle bir insanın 800 TL muayene bedelini almasını yüksek göstermek bayağılık.. Topcunun, Pop cunun aldıklarının karşısında nedir?

Semih Kalkanoğlu Ucuz etin yahnisi yavan olur demişler. Kadın 45 yıl ABD'nde yaşamış, çalışmış. Son derece yüksek bilgili. Beğenmeyen canının istediği doktora gider. Hiç bir meslek insanını çok alıyor, az alıyor diye eleştiremezsiniz.

Burak Yılmaz Glikoz şurubu konusunu yazmaya devam edin lutfen. Pepsi Amerika'da %100 şekere döndü. Coca Cola da ilk adım olarak %30 kullanmaya başladı ve %100 şekere döneceğini beyan etti. Bu tür haberler nedense bizim basında yer almıyor.

Neslihan Şişmanoğlu neden diye sormuşsunuzya melike hanım cevabı, bilmeden boş konuşmuşsunuz, sadece ekmeği konuşup, diğer herşeye kulak tıkamışsınız yada dediğim gibi bilmeden konuşmuşsunuz. biz varya gdo suz urun bulup tuketiyoruz. çocuklarımıza sağlıksız bişi yedirmiyoruz. insan gibi doğal ortamlarımızda yaşamaya ve doğal gıdaları bulup tuktmeye çalışıyoruz. dalga geçip konuşulana muhalefet olmak yerine daha fazla okuyup daha çok öğreniyoruz. bilgiyi teeeee fizandan getirip birlikte paylaşıyoruz

Haberin Devamı

ALİ ABBAS AKSÜT Vergisini ödüyorsa ücret kimseyi ilgilendirmez !!!!

Borat Kökbilge GDO lu gıda ile tarım ilacı ve kimyasalların ilgisi yok... GDO olmadan dünya yüzeyinde yaşamamız olası değil. Örneğin hibridleştirilerek yani GDO lu bir sebze "x" böceğine karşı dayanıklı oluyor ve tarım ilacı kullanımı azalıyor, verim artıyor, maliyet düşüyor. Ne istiyorsunuz GDO dan? Evrim olduğuna göre hepimiz biraz GDO yuz unutmayın!!!!

vatan sever Pardonda arz talep diye birşey var. Kusura bakmayın ama hepiniz sahte gıda ve ilaç şirketlerinin piyonu olmuşsunuz. Bu doktor hanımın tavsiyeleri ile ilaçsız bir şekilde sağlığına kavuşan insanlar var.

Aylin Şahin Vayy Canan hoca nede uyanık geçiniyor Sana ne ne bizim ne yediklerimizden senden mi akıl alacağız .? Annem babam ve ben ekmekte yiyoruz gayet sağlıklıyız Baksana muayene ücretine iyi geçim yolu bulmuşsun .Dün bile ailemle seni eleştirdik saçma sapan konuşmalarını . Ekmeğimize yediklerimize karışma Canan Karatay Ayrıca güzel haberin için Melike Karakartal'a teşekkürler

Haberin Devamı

serkan kalemci Canan Karatay'a haksızlık ediyorsunuz. Çünkü çarkınıza çomak sokuyor. Canan Karatay bas bas bağırıyor bana gelmeyin, muayene haneme gelmeyin. Kitaplarımı okumanız yeterli diyor. Kitapları 10 TL. Ve kendi adıma teşekkür ediyorum Karataya. Önerdiği beslenme biçimi son derece sağlıklı. Tavsiye ederim.

nihat hokenek Pardon da hanımefendi senin karşında bir kardiyoloji prof u var.Kaç senede yetişiyor kaç tane kritik hastaya müdahale edip kaç hayat kurtarıyor da o noktaya geliyor senin haberin var mı?Doktor diye bedava mı yapacak işini sen şu cahil cüvelek yazıya kaç lira alıyorsun diye soran var mı acaba?Konu doktorlar olunca bir linç kampanyasıdır gidiyor

Haberin Devamı

OMER YİGİT Genetiği değiştirilmiş gıda illa zehir demek değildir. Türkiyede öyle bir kamuoyu baskısı oluşturuldu ki bu konuda insanlar resmen gdo lu ürünleri kanser hammaddesi olarak görür oldu. Eğitimli insanın cahili inanın en kötüsü oluyor ve maalesef Türkiyede bunlardan her meslek dalında sürüyle var. Amerikada GDO lu ürünlerin sağlığa zararsız olduğunu düşünen bilim insanı oranı % 88 dir mesela, haberiniz varmıydı bu istatistikten.

Atakan E. Genetik yapısı değiştirilmiş buğdaydan sonrasını okumadım. Sonra dayanamadım okudum. Genetik yapısı değiştirilmiş sebzeyi görünce bıraktım. Bu konuda daha sağlam kaynaklara başvurup, yazınızı gözden geçirmenizin tavsiye ederim. Mısır şurubu konusunda ise devletin cargill ile olan iş ortaklığı sayesinde pancar kotaları her geçen gün düşürülecek pancar üretimi bitirilecek ve her yanımız mısır şurubu olacak.

Haberin Devamı

emily sande 800tl ye cok diyenlerin ayfona (yazmasini bile bilmezler cünkü onlarin dilinden yaziyorum :) ), gezmeye eglenceye, disarda sagliksiz yemeye icmeye, arabaya vs. verirler bu paralari..saglik bu kadar mi önemsiz? bi hastalik geldiginde yandim Allah diye bagirir herkes, bu devirde minicik yavrularda basladi artik kanser, anneler sagliksiz besleniyor diye..herkesin elinde sigara, herkes hazir yemek ismarlamakta...saglik bu kadar ucuz olmamali, sagligina deger vermeyen gitmesin...

rıfkı başakın 800 lira muayene ücretini çok normal görenlere seslenmek istiyorum, aylık geliriniz kaç lira? bu ülkede asgari ücretle geçinen 10 milyon üzerinde aile var, yani on dakikalık bir muayene karşılığı ücrete...

C c O ucretin %50-60ini hastane alir, kalanin da %40ini devlet vergi olarak alir. Bu bir. Ikincisi pahali ise sende Bagdat Caddesinde muayeneye gitmeyiverirsin. Onun disinda helal oldugu surece kimin ne kazandigindan size ne? Sen de ol tip profesoru sen de kazan, sucu kendinde ara.

kemal çelik Arkadaş ben de bilgi satıyorum ve yüksek ücreti garipsemem.Bazen ağzını açıp söyleyeceğin bir kaç cümlenin bedeli pek ala 100.000 Dolar da olabilir ona da lafım yok. Ama bu kadının bence hiç bir özel bilgisi yok söyledikleri de gerçekten absürt ve bilimsel ispatlanmış hiç bir tarafı yok. TV ye çıkıp bağ böyle bostan böyle diye nenem de anlatır. Uluslararası kabul görmüş tıp dergilerinde yayınlanmış kaç makalesi var ben ona bakarım.

Zafer Arslan Bence de saçma bir başlık, Canan hocayı karalamak kimseye bir şey katmaz ki o hastane o muayene ücretinin acaba % de kaçını alıyor bunu bilmeden konuşmak, haber olsun diye haber yapılmış.

SELÇUK ÖNER Yine hiçbir ciddi araştırma temeline oturmayan gayet sosyal bir yazı. Peki sizce bu kadının muayene ücreti ne kadar olmalı?

BAKMADAN GEÇME!