Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 11:55

Her gün bir şehidimizi uğurlarken yeni bir acı haber alıyoruz. Tüm Türkiye'nin gözyaşı dinmiyor. Ateş en çok düştüğü yeri yakıyor, babaocaklarında gözyaşları sel oluyor. Ciğerimiz yanarken dün bir acı haber daha geldi. Bingöl'ün Genç ilçesinde demiryoluna yerleştirilen bombanın uzaktan patlatılması sonucu Uzman Çavuş Veli Ateş şehit oldu. Şehit Ateş için Bingöl'de tören düzenlendi. Törende şehidin tabutunu taşıyan askerin de gözyaşları durmadı, hepimiz gibi o da kahrolmuştu. Şehit uzman çavuşun naaşı babaocağı Konya'ya götürüldüğünde ise bu kez şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman'ın sözleri yürek dağladı. Sürekli gözyaşı döken akrabasına neden ağladığını soran şehidin oğlu Abdurrahman, "Güneş vurunca gözümden yaş geldi" cevabını aldı. Bunun üzerine "Bak benim şapkam var, güneş gelmiyor. Sana da güneş gelmesini engellerim" dedi, herkesi ağlattı.

Haberin Devamı

BİNGÖL’ün Genç İlçesi Suveren Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu şehit düşen patlayıcı madde imha uzmanı jandarma uzman çavuş 38 yaşındaki Veli Ateş, düzenlenen cenaze töreniyle memleketine uğurlandı. Bombalı saldırıdan sonra bölgede operasyon düzenleyen güvenlik güçleri 2 PKK’lıyı ölü ele geçirirken, 1 uzman çavuş ise yaralandı.

Haberin Devamı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU / Foto Galeri

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı


Şehit uzman çavuş Veli Ateş için bugün Bingöl Havaalanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Süleyman Pamuk, kurum amirleri ve askeri personeller ile komutanları katıldı.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

VALİ: KANI YERDE KALMADI

Şehit uzman çavuş Ateş’in özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, terör örgütünün hain saldırıları sonucu onlarca vatandaş, polis ve askerin şehit olduğunu söyledi. Bir süredir ülkede terör saldırılarının arttığını belirten Vali Köşger, "Vatanımızın varlığı ve birliğini bozmak için hesap yapanların maşa olarak kullandığı terör örgütünün fırsat bulduğunda, masum halkımıza, güvenlik kuvvetlerimize haince sinsice ve kalleşçe saldırıda bulunduğu günleri yaşıyoruz. Terör eylemleriyle, devletimize ve milletimize korku salarak, devletin varlığı ve bağımsızlığına vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğüne zarar vereceğini düşünenler, asla hain emellerine ulaşamayacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı


Teröristlerin sonunun hüsran olacağını, devletin bekasına ve milletin istikbaline kastedemeyeceklerini anlatan Vali Yavuz Salim Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aziz şehidimiz, yiğit Veli kardeşim. Bugün sen hakka yürüdün. Ölümsüzlük şerbetini içtin, peygamberin kucağına, bedrin aslanlarının yanına doğru gidiyorsun. Sen görevini yerine getirdin, sıra bizde. Geride kalanlar en az senin kadar görevlerini yerine getirmeye çalışacaklardır. Kanın yerde kalmayacaktır, kalmadı da. Bu milleti bölemeyeceksiniz. Diyarbakır’ı Ankara’dan, Bingöl’ü Konya’dan, Hakkari’yi Edirne’den koparamayacaksınız. Bu aziz millet sizi bugün döktüğü gözyaşlarında boğacaktır."

Haberin Devamı

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Şehit uzman çavuşun 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman

ŞEHİDİN EŞİ TABUTA SARILDI

Törende şehit Veli Ateş’in ev hanımı olan eşi Sevgi Ateş, güçlükle ayakta durabildi. Şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman, gözyaşı döken annesini görmemesi için tören alanında bulunan yakınları tarafından uzaklaştırıldı.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş’in naaşı, düzenlenen törenin ardından Bingöl Havalimanı’nda hazır bekletilen uçak ile memleketi Konya’ya uğurlandı.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

ŞEHİDİN NAAŞI KONYA'DA

Şehit Ateş'in cenazesini taşıyan uçak, Konya Havaalanı'nda Garnizon Komutanlığı tören kıtasıyla askeri ve mülkü erkan tarafından karşılandı. Uçaktan indirilen şehit Ateş'in cenazesi, askerlerin omuzlarında taşınarak cenaze aracına yerleştirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİDİN NAAŞI KONYA'DA / Foto Galeri

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı


Şehidin cenazesi uçaktan indirilirken, hamile olduğu öğrenilen eşi Sevgi Ateş, gözyaşlarına boğuldu. Ayakta durmakta güçlük çeken Sevgi Ateş'i yakınları teselli etmeye çalıştı. Şehidin polis kıyafeti giydirilen 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman Ateş de bir yakınının kucağında her şeyden habersiz etrafını seyretti.

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ KONYA'DA BÖYLE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI / Foto Galeri

Şehit jandarma uzman çavuşun cenazesi, daha sonra memleketi Konya'nın Kadınhanı ilçesine gönderildi.

Şehit Veli Ateş'in cenazesi Kadınhanı'na getirildiği sırada, ilçedeki baba evinin bulunduğu sokağa da Türk bayrakları asıldı. Cenaze törenine katılmak üzere ilçeye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan da şehidin baba evine giderek taziyelerini iletti.

Bu sırada şehidin bir yakını Bakan Çavuşoğlu'na; "Benim kardeşimin kanını alın. Tek istediğim bu" diye seslendi. Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler, evden çıktığı sırada, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atıldı.

Daha sonra şehidin cenazesi, baba evine getirildi. Bu sırada şehidin 5 yaşındaki oğlu Abdurrahman Ateş de bir akrabasının kucağında, her şeyden habersiz etrafı izledi.

ŞEHİT OĞLUNUN AĞLATAN SÖZLERİ

Sürekli gözyaşı döken akrabasına neden ağladığını soran şehidin oğlu Abdurrahman Ateş, "Güneş vurunca gözümden yaş geldi" cevabını aldı. Bunun üzerine küçük Abdurrahman, "Bak benim şapkam var, güneş gelmiyor. Bu şapkayla sana da güneş gelmesini engellerim" diyerek, kendisini kucağında taşıyan kızın gözlerini şapkasının ucuyla kapattı. Şehidin 5 yaşındaki oğlunun bu sözleri, orada bulunanları ağlattı.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Yakınlarından helallik alınmasını ardından Türk bayrağına sarılı tabut, törenin yapılacağı İstasyon Caddesi'ndeki boş alana götürüldü. Cenaze namazını Konya Müftüsü Ali Akpınar kıldırdı. Namaz boyunca oğlunun fotoğrafından gözünü ayırmayan şehidin babası Abdurrahman Ateş, tabuta sarılarak öptü. Şehidin cenazesi, İstiklal Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit uzman çavuş Veli Ateş son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze törenine, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan'ın yanı sıra Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT OLMADAN ÖNCE ANNESİNDEN HELALLİK İSTEMİŞ

Öte yandan, şehit uzman çavuşun, olaydan önce aradığı annesine göreve çıkacağını söyleyerek, helallik istediği öğrenildi. Şehit Veli Ateş'in "Gitme oğlum" diyen annesine, "Anne gitmek zorundayım. Bu benim görevim. Hakkını helal et" diye cevap verdiği belirtildi.

Şehit babasının da yakınlarına, olaydan 2 gün önce oğlunu rüyasında gördüğünü ve şehit olacağını hissettiğini anlattığı bildirildi. Şehidin yaklaşık 15 gün önce BİNGÖL Jandarma Komutanlığı'na atandığı öğrenildi.

2 PKK’LI ÖLDÜRÜLDÜ, 1 UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Bingöl’ün Genç İlçesi’nin Suveren Köyü yakınlarında geçmekte olan demiryoluna dün PKK’lılar tarafından döşenen bombanın patlatılması sonucu uzman çavuş Veli Ateş’in şehit olmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Genç İlçesi’nin Yeniyazı mevkiinde operasyonlarını sıklaştıran güvenlik güçlerine dün saat 22.15 sıralarında bir grup PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 PKK’lı silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada yaralanan uzman çavuş Rıdvan Çakır ise Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bölgede operasyonlara devam ediliyor.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!