Erken seçim ne zaman olacak? | Seçim 2015

Güncelleme Tarihi:

Erken seçim ne zaman olacak | Seçim 2015
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 01:08

Siyaset, koalisyon hükümetlerinden çok, olası bir erken seçim senaryolarını konuşmaya başladı. Peki olası bir erken seçim ne zaman yapılacak? Erken seçimin en kısa vadede 55 gün sonra yapılabileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, MHP’ye ‘Koalisyon ortaklığı, azınlık hükümetine destek veya mevcut hükümetle erken seçime gidilmesi” önerilerini götürecek. 45 günlük sürenin dolmasına bir hafta kala yaşanacak bu temaslarda gelişme sağlanırsa, sürenin birkaç günlüğüne esnetilmesi de gündeme yeniden gelecek. Ancak tarafların azınlık hükümeti veya mevcut hükümetle erken seçime gidilmesi noktalarında anlaşmaya varması durumunda ise bir haftalık süre yeterli olacak. Erken seçim için en az bir muhalefet partisinin direkt ya da dolaylı desteği gerekiyor.

MHP’nin Erken seçim başlıklı bir desteğinin olması durumunda, tarih gündeme gelecek. Hazırlıklara olanak verebilecek en kısa takviminin 55 gün olduğu öğrenildi. Bu durum, 25 Ekim’de seçim yapılabileceği yorumlarını da gündeme getirdi.

Haberin Devamı

Geçici seçim hükümeti aşamasına gelinmeden, erken seçim kararı alabilmesi için süre sorunu var. 45 günlük sürenin 23 Ağustos gecesi dolacak olması nedeniyle Cumhurbaşkanı ‘geçici seçim hükümeti’ kararı vermeden önce harekete geçilmesi gerekecek. .

|

Erken seçim ne zaman olacak | Seçim 2015
Davutoğlu: Erken seçim aşı gibidir

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!