Yurttan böyle kaçmış

Güncelleme Tarihi:

Yurttan böyle kaçmış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2015 09:52

BOĞAZİÇİ Üniversitesi’nin Güney Kampusu’ndaki Kız Öğrenci Yurdu’na cumartesi sabaha karşı giren ve bir kız öğrenciye beşinci kattaki odasında jiletle saldıran Yasin Polat tutuklandı.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamerası görüntülerini incelemesi sonucu yurda giren ve kız öğrenciye saldıranın hırsızlıktan sabıkalı Yasin Polat olduğunu belirledi. Sarıyer’de bir kokoreççide çalışan Polat ile saldırı sonrası taksiyle birlikte kaçtığı belirlenen kardeşi Şeref Polat ve arkadaşı B.A. da gözaltına alındı.

Kafam iyiydi

Polat’ın ifadesinde, “Çok alkollüydüm. Kafam iyiydi. Yurdun içinden biri beni çağırdı. Ben de girdim. Kimseye saldırmadım” dediği öne sürüldü. Kardeşi Şeref Polat ise, “Sabaha kadar beraberdik. Bizden ayrıldı. Sonra buluştuk, eve gittik. Ne yaptığından haberim yok” dedi. Yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube’ye gönderilen B.A. da Şeref Polat ile benzer ifade verdi ve serbest kaldı. Saldırıya uğrayan kız öğrenci ve saldırganı gören diğer öğrenciler emniyette Yasin Polat’ı teşhis etti. Saldırıdan sonra kanlı gömleğini değiştirdiği tespit edilen Yasin Polat, dün kardeşi Şeref Polat ile birlikte adliyeye sevk edildi. Şeref Polat savcılıktan serbest kalırken, tutuklanan Yasin Polat cinsel saldırı, tehdit ve yaralama suçlarından yargılanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!