Sur'da 1 şehit 3 yetim

Güncelleme Tarihi:

Surda 1 şehit 3 yetim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 01:26

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Özekli Köyü Jandarma Karakolu’na dün saat 14.15’te bir grup PKK’lı terörist tarafından roketatarlı ve uzun namlulu silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan Uzman Çavuş Fatih Gökşen şehit oldu. Çatışmada 4 asker ile 1 korucu da yaralandı.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’ın Sur ilçesine bağlı Özekli Köyü Jandarma Karakolu’na dün 13.10’da terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Çıkan çatışmada bir Jandarma Uzman Çavuş Fatih Gökşen ağır, dört er ve bir korucu hafif yaralandı. Uzman Çavuş Gökşen kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. 20 dakika süren çatışmada Genelkurmay iki teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Kaçan teröristlerin yakalanması için havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Surda 1 şehit 3 yetim

OSMANİYE'YE YİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Osmaniyeli Uzman Çavuş Fatih Gökşen 3 çocuk babasıydı. 40 yaşındaki Gökşen’in şehit düştüğü haberini alan komşuları eve akın edip Türk bayrakları astı. Babasının şehit olduğunu öğrenen 10 yaşındaki Kutay Gökşen, amcası Mehmet’e sarılıp ‘Babam gitti’ diyerek ağladı. Ahmet ve Ayşe çiftinin 9 çocuğundan biri olan Fatih Gökşen’in Osmaniye merkez Yediocak Mahallesi’nde kısa bir süre önce ev aldığı, eşi Emine ile çocukları Kutay, 7 yaşındaki Kayra ve 1 yaşındaki Muhammed’i yeni eve yerleştirip Ramazan Bayramı’ndan sonra da Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Surda 1 şehit 3 yetim

12 GÜNDE 4’ÜNCÜ ŞEHİT

Terör saldırılarının arttığı son günlerde Osmaniye, art arda şehit verdi. Fatih Gökşen, Osmaniye’nin son 12 günde verdiği 4’üncü şehidi oldu. Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe 1 Ağustos’ta Erzurum-Kars Karayolu’nda PKK’nın döşediği mayına basınca, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar 4 Ağustos’ta Şırnak’ta yola döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmasıyla ve aynı gün yine Şırnak’ta Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez ise orman yangınına müdahale ederken dumandan zehirlenerek şehit olmuştu. Fatih Gökşen, köyün ilk şehidi olduğu belirtilirken, Osmaniye’nin de 218’inci şehidi oldu.

Haberin Devamı

Surda 1 şehit 3 yetim

HAKKÂRİ-ÇUKURCA KAPALI

Diğer PKK saldırıları ve bölgede devam eden operasyonların bilançosu da şöyle:

Hakkâri-Çukurca karayolu Şine Köprüsü mevkisinde teröristlerce hendek kazıldığı bilgisini alan güvenlik güçleri, dün bölgeye hava destekli operasyon düzenledi. Kobra tipi helikopterler terör örgütü PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı. Çıkan çatışmada, karayoluna iş makinesiyle hendek kazan terör örgütünün silahlı kanadı HPG’nin Hakkâri Bölge Sorumlusu olduğu belirlenen Barış Tekçe öldürüldü. Teröristlerce döşenen patlayıcı ve kazılan hendekler nedeniyle 3 gündür ulaşım sağlanamayan Hakkâri-Çukurca karayolunda güvenlik güçlerince yapılan arama tarama da faaliyeti devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, şimdiye kadar çok sayıda patlayıcıyı etkisiz hale getiren bomba imha uzmanları, önceki gün de karayolunun 12’nci kilometresindeki çığ tüneline yerleştirilen tahrip gücü yüksek bir patlayıcı tespit etti. Patlayıcı etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

BOMBALI ARAÇLA SALDIRI

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde PKK terör örgütü mensupları tarafından 57. Piyade Komando Tabur Komutanlığı yoluna döşenen patlayıcı, askeri personel taşıyan zırhlı araçların geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Zırhlı araçlardan birinin yan yattığı saldırıda, araçta bulunan 8 personelden 3’ü hafif şekilde yaralandı.

Mardin Valiliği, Nusaybin Hükümet Konağı’na önceki gece düzenlenen ve 2 polisin yaralandığı silahlı saldırıda, 1 PKK’lı teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

SİVİL KURBAN DA ÖLDÜ

DİYARBAKIR’ın Çınar ilçesinde PKK’lı teröristlerin düzenlediği, 1 polisin şehit olduğu 1 vatandaşın hayatını kaybettiği saldırıda ağır yaralanan İbrahim Turan (44) da tedavi gördüğü hastanede öldü.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Silopi ilçesi Başverimli beldesinde önceki gece yol kesen yüzleri kapalı PKK’lı teröristler, 2 TIR’ı ateşe verip yaktıktan sonra kaçtı.

Genelkurmay Başkanlığı Iğdır’da bir teröristin öldürüldüğünü, Şırnak Silopi, Hakkâri merkez, Bingöl Karlıova’da 20 teröristin, silahsız ve teçhizatsız halde güvenlik kuvvetlerine teslim olduğunu açıkladı. Şırnak Valiliği ise 21 Mart 2013 tarihinden bu yana teslim olan teröristlerin sayısının 841 olduğunu açıkladı.

Hakkari’de cezaevinin nöbetçi kulübelerinin bulunduğu bölgeye dün akşam ses bombası atıldı.Yüksekova ilçesinde ise dün 21.00 sıralarında İlçe Jandarma Komutanlığı’na roketatarlı saldırı düzenlendi. Her iki olayda da can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadı.

Haberin Devamı

Batman’ın Gerçüş ilçesinde PKK’lılar Yolağzı köyünde köy korucusu Şemsettin Yarba’ya (46) evinin önünde ateş açtı. Yarba’nın da karşılık vermesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Yaralanan Yarba tedavi altına alındı.

Erzurum-Van seferini yapan şehirler arası yolcu otobüsü, Erciş-Patnos Karayolu Ekiciler köyü mevkisinde PKK’lı teröristlerce durduruldu. Yolcuları indiren teröristler, daha sonra otobüsü yaktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!