E-devlet Kyk burs ve yurt başvurusu (2015 KYK kredi, burs ve yurt başvuru yapma)

Güncelleme Tarihi:

E-devlet Kyk burs ve yurt başvurusu (2015 KYK kredi, burs ve yurt başvuru yapma)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 15:33

Öğrencilerin ve ailelerin sabırsızlıkla beklediği KYK kredi, burs ve yurt başvuruları bugün başladı. 1 hafta devam edecek olan başvurular 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü sona erecek.

Haberin Devamı

Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler bu akşam (11 Ağustos 00:00'dan sonra) yurt müracaatlarını yapabilecek ve sonuçları beklemeye başlayacak. 11 Ağustos'ta başlayan yurt müracaatları 17 Ağustos saat 23:59'a kadar sürecek. KYK Yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak.
Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Üniversitenin devlet yurdunda kalabilmek için ilk önce yurt başvurusu yapmanız gerekmektedir. Aynı şekilde devletin verdiği kredi veya burstan da faydalanmak istiyorsanız burs başvurusu da yapmanız gerekmektedir. Öğrenciler burs ve yurtlar ile ilgili tüm işlemlerini kredi ve yurtlar kurumundan halledebilmektedir. Kredi ve yurtlar kurumu devlete bağlı bir kurumdur. Öğrenciler burs ve yurt başvuru işlemini kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu burs ve yurt başvurularının tarihlerini 1 Eylülde açıklayacaklarını açıkladılar. Yani öğrenciler 1 Eylülden itibaren burs ve yurt başvurularını kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Devletin öğrencileri sunduğu 2 tip burs vardır. Öğrencinin durumuna göre ya geri ödemeli yada geri ödemesiz burs vardır. Öğrenci burs başvurusu yaptıktan sonra başvurular açıklandıktan sonra öğrenciye ya geri ödemeli yani kredi yada geri ödemesiz yani burs bağlanmaktadır. Öğrenciler bu yatan kredi ve burslar sayesinde geçinme sorununu halledebilir. Yurt başvurusu yapan her öğrenciye yurt çıkmayabilir. Yurt başvurusu yapan öğrenciler arasında yurdun kapasitesine göre alım gerçekleşmektedir. Yurdun kapasitesinden fazla başvuru yapıldıysa o fazladan kişiler yedek olarak kalmaktadır. Yani yurtta kalmaya hak kazanan öğrenciler yurtta kalmak istemezse bu sefer sırayla yedekleri o yurda almaktadır. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü E-Devlet sisteminde dahil olduğu için yurt ve burs başvurusunu E-Devlet sistemi ile de gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirebilmek için öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet sistemine E-Devlet ana sayfasında yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfada E-Devlet sistemine 4 farklı giriş yolu bulunmaktadır. Bu giriş yollarından herhangi bir tanesini seçerek sisteme giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtikten sonra sisteme T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğünü bulmalısınız ve alt seçeneklerinden yurt ve burs başvuru işleminizi gerçekleştirebilirsiniz

Haberin Devamı


KYK BAŞVURULARI İÇİN İSTENEN BELGELER


1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)

Haberin Devamı

% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)

Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)

Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)

Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)

Haberin Devamı

Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)

2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

BAKMADAN GEÇME!