Bir oğlu polis, bir oğlu asker ölen YPG'li oğlunu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Bir oğlu polis, bir oğlu asker ölen YPGli oğlunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 12:23

SURİYE’nin Kobani kentinde İŞID ile girdikleri çatışmada öldürülen 23 YPG’li arasında bulunan 18 yaşındaki Salih Aygün’ün cenazesini almak için, 11 gündür ailesiyle sınırda bekleyen ağabeyi Semih Aygün, kapalı olan Mürşitpınar Sınır Kapısı’nın açılarak cenazelerin bir an önce getirilmesini istedi.

Haberin Devamı

Suriye’nin Kobani kentinde İŞID ile girdikleri çatışmada öldürülen 23 YPG’li arasında bulunan Salih Aygün’ün cenazesinin, Kobani’den Türkiye’ye getirilmesi için kardeşleri Suruç İlçesi’nde Suriye sınırında bekliyor. Aygün kardeşlerden, Gaziantep’te oto galerisi bulunan Semih Aygün, 10 kardeş olduklarını bir kardeşlerinin Van’da polis, bir kardeşlerinin asker olduğunu, kardeşleri Salih Aygün’ün ise Kobani’de hayatını kaybettiğini söyledi. Kardeşi Salih’in cenazesinin kendilerine bir an önce verilmesi gerektiğini belirten ağabey Aygün şöyle dedi:

"11 gündür kardeşim orada ölmüş durumda ancak cenazemizi alamıyoruz. Kardeşlerimden biri polis, biri de asker. Söyleyecek kelime bulamıyorum. Çözümü bulamıyorum. Cenazemiz 2 kilometre ilerde, bize acı çektiriyorlar. 11 gündür kardeşlerimizle birlikte buradayız, eziyet çekiyoruz."

’BARIŞ İSTİYORUZ’

Savaş değil, barışın taraftarı olduklarını ifade eden Semih Aygün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz barış istiyoruz. Biz savaş taraftarı değiliz. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız buna çözüm bulsunlar. Öldürülmekle Kürt halkı bitirilemez. Polis olan kardeşim Van’da, halkı için halkın güvenliği için polislik görevini yapıyor. Bütün kardeşlerim askerliğini bitirdi. Bu vatana hizmet ettik. Biri de kendi halkı ve coğrafyası için, kendi kültürü için Kobani’de şehit düştü. Biz bu ülkenin aslında bir gerçeğiyiz. Kardeşim insanlık düşmanı DAİŞ’e karşı Rojava’da savaşırken şehit oldu. 11 gündür, şehit olmuş cenazelerimiz üzerinden siyaset yapılıyor ve cenazelerimiz bize verilmiyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!