Bombalı ve silahlı saldırıyı yapan 3 PKK'lının kimliği belirlendi

Güncelleme Tarihi:

Bombalı ve silahlı saldırıyı yapan 3 PKKlının kimliği belirlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2015 08:33

SULTANBEYLİ’deki Fatih Polis Merkezine bomba yüklü araçla düzenlenen 3’ü polis 10 kişinin yaralandığı saldırının ardından, bölgede inceleme yapan polislere açılan ateşte Bomba İmha ve İnceleme Müdürü Beyazıt Çeken’in şehit olmasıyla sonuçlanan olayla ilgili yapılan araştırmada, bombalı araçla birlikte paramparça olan teröristin PKK’nın dağ kadrosunda 6 yıl kaldığı belirlenen Bingöl doğumlu 25 yaşındaki Burak Boğakan olduğu açıklandı. Saldırıda kullanılan İstanbul plakalı araca sahte Ankara plakası takıldığı tespit edildi. Saldırıda yüklü miktarda TNT kullanıldığı saptandı. Bombalı otomobil saldırısında istenilen sonucun alınmaması nedeniyle örgütün ikinci saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirildi.

Haberin Devamı

İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri olayın ardından yaptıkları araştırmada, saldırının sahte Ankara plakalı otomobille yapıldığını belirledi. Bagajı ve arka koltuğunun altı bombayla doldurulan araç karakola yaklaştığı sırada, karakolda devriye görevi yapmak için hazırlık yapan aracın farları açıldı. Bu sırada bomba yüklü araç karakolun kapısına yönelerek zırhlı aracın yanında patladı. Zırhlı aracın içindeki polislere herhangi birşey olmadı. Karakolun giriş katında bulunan 3 polis hafif yaralandı. Bunda da zırhlı aracın binanın giriş katını etkileyecek bomba basıncını azaltması oldu. Zırhlı aracın perdeleme yapması nedeniyle binanın ikinci ve üçüncü katında ciddi hasar oluştu.

Polisin tesbitlerine göre; bu saldırıda örgütün beklediği zaiyat oluşmayınca, canlı bomba ekibinin içinde bulunan 2 terörist harekete geçirildi ve saldırıyı yapmaları talimatı verildi. Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken’i şehit eden 2 teröristen isimlerinin de Ağrı nüfusuna kayıtlı Erdal Yıldız ve Muş Nüfusuna kayıtlı Deniz Uçkun olduğu öne sürüldü. 2 teröristen üzerinde, Şırnak Beytüşşebap nüfusuna kayıtlı 1990 doğumlu Ayhan G. ile Diyarbakır nüfusuna kayıtlı 1988 doğumlu Mehmet G. adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı.

Haberin Devamı

Polis, kiralık otomobil içindeki bombayı harekete geçirerek patlatan teröristin Bingöl nüfusuna kayıtlı 25 yaşındaki Burak Boğakan olduğunu açıkladı. Boğakan’ın 6 yıl PKK’nın dağ kadrosunda faaliyet gösterdiği ve eylem için saldırıda öldürülen 2 kişiyle birlikte İstanbul’a geldikleri bildirildi. Boğakan’ın ‘PKK terör örgütü üyesi olmak’ ve ‘Terör eylemlerine katılmak’ suçlarından hakkında yakalama kararı bulunduğu öne sürüldü.

Bu arada, Sultanbeyli’de Fatih Polis Merkezi’ne düzenlenen bombalı saldırıda aracın içinde bulunan teröristin parçaları kimlik tespiti için Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Aynı yerde sabah saatlerinde yapılan ikinci saldırıdan sonra yaşanan çatışmada ölü ele geçen iki teröristin cenazeleri de otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Üç saldırganın cenazelerini teslim almak için henüz kuruma müracaat eden olmadı. Adli Tıp Kurumu önünde bir TOMA aracı ve çok sayıda sivil polis hazır bekletildi.

PKK ÜSTLENDİ

Haberin Devamı

Sultanbeyli’deki Fatih Polis Merkezi’ne önce bombalı otomobil ardından da otomatik silahlarla düzenlenen saldırıyı PKK’nın askeri kanadı HPG üstlendi.

Saldırıyla ilgili olarak HPG’nin internet sitesinde, “Bu eylem farklı örgütler tarafından sosyal medya ve farklı iletişim kanalları üzerinden sahiplenilmek istenilse de bu eylemin farklı hiçbir grup ve örgütle ilişkisi yoktur” denildi.

BAKMADAN GEÇME!