Şehit Barış Aybek'in tezkeresine 2 ay vardı

Güncelleme Tarihi:

Şehit Barış Aybekin tezkeresine 2 ay vardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 11:19

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Akdizgin Karakolu'na dün gece saat 00:20 sıralarında bir grup terörist tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen askerin Malatyalı Barış Aybek olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Saldırıda şehit düşen Barış Aybek'in 1994-4 tertip olduğu ve tezkeresine 2 ay kaldığı bildirildi. Şehit asker Barış Aybek'in sosyal paylaşım sitesinde hayranları arasında Yılmaz Güney ve Ahmet Kaya'nın olması dikkatleri çekerken, hesabında annesi için yazdıkları yürekleri burktu.

2014 yılı Kasım ayında askere giden Barış Aybek, 27 Ocak tarihinde sosyal paylaşım sitesinde ekmek yapan annesinin resmini paylaşarak 'Canım anam... Bir sen varsın gerisi yalan... (İyi ki varsın annem)' yorumunu yapmış.

Şehit Barış Aybekin tezkeresine 2 ay vardı

Kasım ayında vatan görevini yapmak üzere askere giden Barış Aybek'in 31 Ekim 2014 tarihinde yaptığı paylaşım da dikkatleri çekti. Aybek, 'O şimdi asker. Vedalar zor olsa da bazen gitmek gerekir' şeklinde bir paylaşımda bulunmuş.

Haberin Devamı

Şehit Barış Aybekin tezkeresine 2 ay vardı

ANNESİ KÜRTÇE AĞITLAR YAKTI

Teskeresine 2 ay kala şehit düşen onbaşı Barış Aybek’in ailesine acı haber verildikten sonra cenazesi bu sabah Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ne getirildi. Şehit askerin çiftçilik yapan babası Turabi Aybek ile annesi Feride Aybek sinir krizleri geçirdi. Anne Feride Aybek, Kürtçe ağıtlar yaktı, yakınları gözyaşı döktü.

Ailenin 3 çocuğundan en büyüğü ve bekar olan Barış Aybek’in, kısa süre önce babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, hemen her gün çatışmaya girdiklerini söylediği belirtildi. Şehit onbaşı Barış Aybek, ikindide kılınacak cenaze namazının ardından Doğanşehir İlçesi’nde toprağa verilecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!