Doğan Acar'ın şehit haberi ailesine böyle verildi

Güncelleme Tarihi:

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 14:25

'Çatışmada şehit düştü…'

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Bu cümle, Türkiye’de yaşayan genci yaşlısı milyonların yüreklerini titretmeye yetiyor. Ve ne yazık, bu cümleyi son bir aydır hemen hemen her gün duymaya başladık. Bugün, yani henüz haftanın başlangıcında tam 6 kez duyduk bu cümleyi: Çatışmada şehit düştü…

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi
Akılalmaz 12 saat



Haberlerde duymanın bile insanın içini yaktığı bu cümle, bazı evlerde tarifsiz hale geliyor!

Acı desen, acıların en kavurucusu. Yıkım desen, yıkımın sözlük anlamı az kalır… Bu ölçüsüz kahroluşlardan bir yenisinin görüntüleri az önce Denizli’den geldi. Adres Şırnak’ta terhis olacağı günde şehit düşen Doğan Acar’ın eviydi. Şehit evinden feryatlar yükseliyordu. Haberi bir şekilde bir yerlerden almışlardı. Ancak, evdeki herkesin yüreğinin bir köşesinde “Belki de gerçek değildir” umudu vardı.

Umut, eve doğru ilerleyen acı haberi vermekle görevli komutanı görününce aniden tükendi. İşte o anda, “Ateş düştüğü yeri yakar” sözünün sarsıcı gerçekliği yansıdı görüntülere. O andan itibaren söylenebilecek her türlü söz tükendi. Geriye, “Çatışmada şehit düştü” cümlesinin bazı evleri ne hale getirdiğinin izleri kaldı.

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi


AİLESİ ACI HABERİ ALDI

Haberin Devamı

Terhis olan evlatlarının gelmesini beklerken, Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın ile Denizli Merkez Komutanı Kurmay Albay Hasan Hüseyin Ataner’den, şehit olduğu haberini alan ev kadını anne Fatma Acar gözyaşlarına boğuldu.

Albay Hasan Hüseyin Ataner, aileye sarılarak teselli etmeye çalıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın da gözyaşlarını tutamadı.

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi

SAĞLIK EKİPLERİ MÜDAHALE ETTİ

Acı haberi alan anne Fatma Acar, sinir krizi geçirdi. Anne Acar’a ilk müdahale sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Bu sırada eve gelen market işletmecisi baba Mehmet Acar, "Allah belalarını versin" dedi. Ağabey Şahin Acar ise baygınlık geçirdi, yere düşmesini kendisini tutan arkadaşları önledi. Sağlık ekipleri ağabey Acar’a da müdahale etti.

Haberin Devamı

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi

KARDEŞİNE OTOMOBİL ALIRKEN ACI HABER GELDİ

Şırnak'n Beytüşşebap İlçesi'nde, terhis olduktan sonra, memleketine gelmek üzere bindiği helikoptere PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla yapılan saldırıda şehit düşen er Doğan Acar'ın ağabeyi Şahin Acar, acı haberi kardeşine satın alacağı otomobilin işlemleri için gittiği noterde aldı. Facebook'taki sayfasında geçen 3 Ağustos'ta "Aracım satılmıştır, alan arkadaşımıza hayırlı uğurlu olsun" paylaşımında bulunan şehit erin ağabeyinin, terhis olan kardeşi için pazarlığını yaptığı başka bir otomobili alarak, sürpriz yapmayı planlarken ölüm haberini aldığı öğrenildi.

Öte yandan şehit erin cenazesinin bu akşam Denizli'ye getirilmesi beklenirken, AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de şehidin evine taziye ziyaretinde bulundu. Çal Belediyesi de, Sudan Koyun Geçirme Festivali'nin tanıtımı için yarın (salı) Bayramyeri'nden Delikliçınar Meydanı'na kadar koyunlarla yapılacak yürüyüşün iptal edildiğini duyurdu.

Doğan Acarın şehit haberi ailesine böyle verildi
Şehit düşen asker aslında sivildi!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!