İstanbul Sultanbeyli'de karakola bombalı saldırı

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2015 01:16

Sultanbeyli'nde polis merkezine düzenlenen bombalı araçlı saldırıda 3'ü polis 10 kişi yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin de öldüğü belirtildi. Sabah saatlerinde ise olay yerinde inceleme yapan polislerin üzerine ateş açıldı.

Haberin Devamı

Sultanbeyli, Petrolyolu Caddesi üzerinde bulunan Fatih Polis Merkezi'ne, saat 01.00 sıralarında bombalı araçla saldırı düzenlendi.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Sultanbeyli'deki saldırıyla ilgili gündüz fotoğrafları



Haberin Devamı

İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı


3'Ü POLİS 10 YARALI


Bombalı araçta bulunan teröristin öldüğü belirlenirken, saldırıda 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve bu sırada polis merkezinde kayıp müracaatında bulunan 7 kişi hafif şekilde yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı


HASAR OLUŞTU


Patlamanın şiddetiyle polis merkezi binasında kısmi çökme meydana geldi; çok sayıda araç ve çevre binada da maddi hasar oluştu.

İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı


GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Haberin Devamı


Saldırının hemen ardından olay yerine takviye polis ekipleri sevk edildi. Polis merkezine çıkan yollar kapatıldı; vatandaşlar bölgeden uzaklaştırıldı. Polis helikopteri havadan bölgede incelemelerde bulunurken, özel harekat polisleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

İstanbul Sultanbeylide karakola bombalı saldırı


ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Emniyet yetkilileri, ilk incelemelere göre saldırıyı terör örgütü PKK'nın yapmış olabileceği ihtimali üzerinde dururken, çalışmalar geniş kapsamlı olarak ediyor.



İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Haberin Devamı


Ayrıca saldırıyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden gece saatlerinde yazılı bir açıklama yapıldı.
Açıklamada şöyle denildi:
"10.08.20105 günü saat 01.00 sıralarında Sultanbeyli İlçesi Fatih Polis Merkezi Amirliği'ne bomba yüklü bir araçla geldiği ilk belirlemelere göre tespit edilen terörist ya da teröristlerce yapılan saldırı neticesinde polis merkez amirliğinde görevli 1 komiser yardımcısı, 2 polis memuru ve 7 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmış ve hastanede tedavilerine başlanılmıştır. Olay ile ilgili ayrıntılı inceleme ve çalışmalar devam etmektedir"

AYNI YERDE İKİNCİ ŞOK

Sabah saatlerinde ise saldırı düzenlenen polis merkezinin önünde inceleme yapan polislerin üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Açılan ateş sonucu bir vatandaş kolundan yaralandı. Polis açılan ateşe anında karşılık verdi.

Haberin Devamı

BOMBALI SALDIRININ İZLERİ GÜN AYDINLANINCA ORTAYA ÇIKTI

Fatih Polis Merkezi’ne yapılan saldırının izleri gün aydınlanınca ortaya çıktı.

Bombalı aracın, patlama sonucu demir yığını haline geldiği görüldü. Yine 3 katlı polis merkezi binasının duvarlarında kısmi çökme meydana geldi. Polis merkezi önündeki zırhlı polis aracının dahi hurdaya döndüğü patlamanın çevredeki çok sayıda araçta ve binada hasar oluşturduğu dikkat çekti. Polisin olay yeri ve çevresindeki incelemesi devam ediyor.

ZARAR GÖREN KARAKOLUN DIŞ CEPHESİ GÜVENLİK FİLESİYLE KAPLANDI

Saldırının ardından belediye ekipleri, karakolun dış cephesini fileyle sardı.

Karakol önünde ve çevresinde zarar gören araçlar da çekicilerin yardımıyla kaldırılmaya başlandı.

Bölgedeki güvenlik önlemleri devam ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!