Genelkurmay'dan rapor

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan rapor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2015 14:44

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde; Önemli yurtiçi olaylar başlığı altında yapılan açıklamada 2 Ağustos 2015- 8 Ağustos 2015'teki olaylara yer verildi.

Haberin Devamı

İşte söz konusu tarihler arasındaki terör saldırıları:

07 Ağustos 2015

Merkez / AĞRI

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 072310 C AĞU 15’te, Ağrı İl merkezinde, Ağrı Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanlığı nizamiyesine bir araçtan Kaleşnikof piyade tüfeği ve tabanca ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Silahlı saldırıya, nizamiye nöbetçileri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine, Bölücü Terör Örgütü mensupları geldikleri araçla olay yerinden kaçmıştır.

Güroymak / BİTLİS

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Bitlis / Güroymak ilçesi Aşağıkolbaşı Köyü yol ayrımında, Bitlis-Muş karayolu El Yapımı Patlayıcı patlatılarak iki şeridi ulaşıma kapatılmış, yoldan geçen araçlara uzun namlulu silahlarla ateş açılmış ve bir araç yakılmıştır.

Haberin Devamı

Kızıltepe / MARDİN

Suriye’de faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist teslim olmuştur.

Pervari / SİİRT

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Pervari ilçesi Köprüçay Jandarma Karakol Komutanlığı karakolun nizamiyesine ve Keşko Tepe Yakın Emniyet Üs Bölgesine, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine ateşler kesilmiştir.

Olayı müteakip, bölgeye sevk edilen iki adet T-129 Atak Helikopteri ile teröristlerin kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Başkale / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 6’ncı Hudut Alay Komutanlığına bağlı Başkale'deki Tabur binasının kuzey istikametinden, uzun namlulu silahlar ile taciz ateşi açılmıştır.

Terörist ateşleri, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine kesilmiştir.

06 Ağustos 2015

Lice / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Lİce Abalı Jandarma Karakol Komutanlığına ait Yeni Karakol inşaat alanı Üs Bölgesinde emniyet tedbiri alan Komando Timlerine, Kannas ve Biksi ile taciz ateşinde bulunulmuştur.

Haberin Devamı

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından, ateşle karşılık verilmesi üzerine ateşler kesilmiştir.

Taciz esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Bismil / DİYARBAKIR

Silahlı ve maskeli beş Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Diyarbakır / Bismil Köseli Mahallesi bölgesinde Bismil-Diyarbakır karayolu kesilerek iki çekici ve bir kamyon yakmıştır.

Merkez / SİİRT

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Siirt / Merkez Gökçebağ Beldesi bölgesinde bulunan Devlet Hava Meydanları İşletmelerine ait yer istasyonu (VOR) yakılmış, olay esnasında, istasyonda bulunan sekiz özel güvenlik görevlisine ait;
- beş adet G-3 Piyade tüfeği
- beş adet tabanca ve bir miktar fişek gasp edilmiştir.

Haberin Devamı

07 Ağustos 2015

Uludere / ŞIRNAK

Hakkâri İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen Mayın / EYP araması yapan unsurlar tarafından, Hakkâri / Merkez Geçimli köyü bölgesinde, Hakkâri-Çukurca kara yolu üzerinde bir adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) düzeneği tespit edilmiştir.

Söz konusu EYP, Hakkâri Cumhuriyet Savcısının talimatı ile yerinde imha edilmiştir.

06 Ağustos 2015 /

Uludere / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Şırnak / Uludere İlçe Jandarma Komutanlığına ve Emniyet Müdürlüğüne eş zamanlı olarak roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlenmiştir .

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Başkale / VAN

Haberin Devamı

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Van / Başkale Bebleşin Jandarma Karakolu nizamiyesi önünde bir araç patlatılmış, müteakiben roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlenmiştir.

Patlamadan önce, aracın “DUR” ikazına uymaması üzerine, Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile ateş açılarak lastikleri patlatılmış ve nizamiyeye süratle yaklaşması önlenmiştir.

Bu saldırıya eş zamanlı olarak, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 06 Ağustos 2015 günü saat 21.25’de, 3/6'ncı Hudut Alay Komutanlığına (Albayrak-Van/Başkale) uzun namlulu silahlar ile saldırı düzenlenmiştir.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından, derhal ateşle karşılık verilmiştir. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup bir zırhlı araç maddi hasar görmüştür.

Haberin Devamı

Lice / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır-Bingöl yolu kesilmiş, araçlar durdurularak propaganda yapılmış ve bir adet sivil kurtarıcı gasp edilmiştir.

Yüksekova / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hakkâri / Yüksekova’da 7’nci Hudut Alay Komutanlığına Dağlıca Ana Üs Bölgesine ait Pey Tepe Üs Bölgesine silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Beytüşşebap / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu altı terörist tarafından, Şırnak / Beytüşşebap-Ayvalık yolu kesilerek, propaganda yapılmış ve bir vatandaşa ait kamyon yakılmıştır.

Merkez / TUNCELİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Tunceli / Merkez Gökçek Jandarma Karakoluna, personel taşıyan helikoptere karakola inişi esnasında, roketatar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Olay üzerine, bölgede bulunan iki Jandarma Karakolundan, teröristlerin muhtemel kaçış istikametleri topçu atışları ile ateş altına alınmıştır.

Söz konusu silahlı saldırıda, helikopter isabet almamış olup, üssüne emniyetli olarak iniş yapmıştır.

05 Ağustos 2015

Genç / BİNGÖL

Bölücü Terör Örgütü mensubu iki-üç terörist tarafından, Bingöl / Genç’te bir baz istasyonu yakılmıştır

Akçakale / ŞANLIURFA

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 3’üncü Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Andaç / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 48’inci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Merkez / ŞIRNAK

1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı (Şırnak / Çakırsöğüt) unsurları tarafından, Şırnak / Merkez Meyelan Tepe Bölgesinde tespit edilen Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist ile temas sağlanmıştır.

23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığından kalkan taarruz helikopter kolu ve diğer ateş destek vasıtaları ile terör örgütü mensuplarının bulundukları bölgeler ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Helikopterler görev bitiminde Şırnak’a döndüğü esnada, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, saat 18.40’ta, Şırnak şehir merkezinden uzun namlulu silahlarla ateş açılmıştır.

Helikopterlerimiz emniyetli bir şekilde üssüne dönmüştür.

Hani / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır / Hani Jandarma Komando Tabur Komutanlığına silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Bölgede bulunan unsurlarımız tarafından, terörist ateşlerine ateşle karşılık verilmiş, yapılan karşı ateşleri müteakip terörist ateşleri kesilmiştir.

Yüksekova / HAKKÂRİ

Hakkâri / Merkez – Hakkâri / Yüksekova Havaalanı karayolunda, askeri personel nakli için icra edilen konvoy faaliyeti esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen bir Mayın / El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Söz konusu patlama sonucunda, herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiş olup, bununla birlikte konvoyda bulunan bir zırhlı minibüste maddi hasar meydana gelmiştir.

Yüksekova / HAKKÂRİ

Hakkâri/Yüksekova’da, şüpheli bir aracın içerisinde;
- bir adet roket atar lançeri,
- üç adet anti tank, bir adet anti personel roket atar başlığı,
- dört adet roket atar sevk fişeği,
- bir adet pompalı tüfek,
- bir adet telsiz,
- bir adet güneş gözlüğü görünümlü gizli kamera,
- bir adet gece görüş dürbünü ve El Yapımı Patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirilmiştir.

04 Ağustos 2015

Nusaybin / MARDİN

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin / Nusaybin İlçesinde, patlayıcı madde kullanılmak suretiyle, bir adet yüksek gerilim hattı direği tahrip edilmiştir.

Direğin devrilmesi ile oluşan kısa devre sonucunda, yüksek gerilim hattı ile dört adet trafoda, maddi hasar meydana gelmiştir.

Nusaybin / MARDİN

Yüzleri kapalı bir grup tarafından, Mardin / Nusaybin ilçesi Dicle Mahallesinde, şahsa ait bir iş makinası gasp edilmeye çalışılmış, operatörün iş makinasını vermemesi üzerine, teröristler tabanca ile ateş ederek operatörü yaralamıştır.

Sarıkamış / KARS

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars / Sarıkamış’ta, Şahdeniz Doğalgaz boru hattına sabotaj düzenlenmiştir.

Olay yeri incelemesi neticesinde, doğalgaz boru hattının beş metrelik kısmının zarar gördüğü tespit edilmiştir.

Alınan Tedbirler

Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.

05 Ağustos 2015

HATAY

30 Temmuz 2015 günü Hatay / Kesecik Tepedeki 220’nci Hava Radar Kıta Komutanlığına uzun namlulu silahlarla silahlı saldırıda bulunan teröristler, anılan tarihten itibaren Hatay İl Jandarma Komutanlığınca takibe alınmış ve anılan komutanlık tarafından iki Jandarma Özel Harekât Timi ile teröristlerin bölgedeki muhtemel geçiş güzergâhına pusu atılmıştır.

Anılan Jandarma Özel Harekât Timleri, saat 16:15 sularında, teröristlerle temas sağlamış ve çıkan çatışmada bir terörist etkisiz hale getirilerek;
- bir adet RPG-7 Roketatar,
- iki adet tabanca,
- iki adet el bombası,
- Örgütsel dokümanlarla birlikte ele geçirilmiştir.

04 Ağustos 2015

Merkez / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu yaklaşık yedi-sekiz terörist tarafından, Diyarbakır / Sur ilçesi Kengerli Mahallesi bölgesinde, özel bir şirketin Kuruçay Gölet şantiyesinde bulunan iki iş makinesi ve bir kamyon yakılmıştır.

Varto / MUŞ

Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist tarafından, Muş / Varto ilçesi Merkez Mahallesinde, Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli üç personele tabanca ile silahlı saldırı düzenlenmiştir. Yaralı personelin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Karakoçan / ELAZIĞ

Bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından, Elazığ / Karakoçan ilçesi Karakoçan köyü bölgesinde, yol emniyet görevi icra eden Jandarma unsuruna silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

İskenderun / HATAY

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Hatay / İskenderun Karayılan Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığına, uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Diyadin / AĞRI

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Ağrı / Diyadin ilçe merkezinde Diyadin İlçe Jandarma Komutanlığına, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

04 Ağustos 2015

Şenkaya / ERZURUM

Bölücü Terör Örgütü mensubu 15-20 terörist tarafından, Erzurum / Şenkaya ilçesi Soğuksu mevkiinde, Erzurum / Şenkaya, Ardahan / Göle kara yolu kesilerek, üç çekici ve iki otomobil durdurulmuş, durdurulan araçlardan üç çekici yakılmıştır, müteakiben bölgede bulunan bir menfez tuzaklanmıştır.

Gevaş / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Van / Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından devriye faaliyeti ile görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca, Van / Gevaş ilçe merkezinden geçişi esnasında, El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlenmiştir.

Çukurca / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri / Çukurca’da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine iki adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir.

Yüksekova / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 08.00-08.10 saatleri arasında ve 11.25 sularında, Hakkâri / Yüksekova’da, 7’nci Hudut Alay Komutanlığına bağlı Dağlıca Üs Bölgesine havan ile toplam beş atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, hudut unsurlarımız tarafından ateşle karşılık verilmiş ve terörist hedeflere hava harekâtı icra edilmiştir. Yapılan silahlı saldırı esnasında Dağlıca köyüne düşen havan mermisinin patlaması sonucunda, altı yaşında bir kız çocuğu sağ diz kapağından yaralanmıştır.

Merkez / BİTLİS

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis / Merkez Döşkaya köyü bölgesinde, bir firmaya ait yol yapım şantiyesinde, şirkete ait bir adet iş makinesi (kırıcı) yakılmıştır.

03 Ağustos 2015

Midyat / MARDİN

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Mardin / Midyat Sivrice Mahallesi Beyazsubaşı Mezrası mevkiinde, cep telefonu operatörlerine ait baz istasyonu yakılmıştır.

Besni / ADIYAMAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu iki terörist, Adıyaman / Besni ilçesi Korupınar Mahallesinde Güvenlik Güçleri tarafından silahsız ve teçhizatsız olarak yakalanmıştır.

Midyat / MARDİN

Bölücü Terör Örgütü mensubu dört-beş terörist tarafından, Midyat-Nusaybin kara yolunda bir kamyon ile bir çekici durdurularak yakılmıştır.

Çukurca / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri / Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına, roket atar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, Unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

03 Ağustos 2015

Silvan / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Baraj Üs Bölgesine, Babakaya Üs Bölgesine ve Silvan-Baraj yolunun emniyetini alan Unsurlarımıza roket atar ve uzun namlulu silahlar ile eş zamanlı olarak saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

03 Ağustos 2015

Kulp / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır/Kulp Bayır Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Çaldıran / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist tarafından, Çaldıran-Doğubayazıt karayolu üstünde bir adet TIR’ın yolu kesilerek durdurulmuş ve molotof kokteyli atılmak suretiyle yakılmıştır.

Kiğı / BİNGÖL

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Kiğı baraj inşaaatına çimento götüren kamyonların emniyetini alan iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracın (TTZA) geçişi esnasında önceden yola döşenmiş Mayın / El Yapımı Patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur.

Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup, TTZA'da maddi hasar meydana gelmiştir.

Silopi / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu beş terörist Şırnak / Silopi Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Çukurca / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hakkâri / Çukurca’da, 2'nci Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Çayırlı Üs Bölgesine üç adet havan mermisi atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Çukurca / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Hakkâri / Çukurca’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 2’nci Hudut Tugay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır.

Eleşkirt / AĞRI

Ağrı İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından, İran-Ankara doğalgaz boru hattında bir adet El Yapımı Patlayıcı düzeneği tespit edilerek etkisiz hale getirilmiştir.

Merkez / BİTLİS

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis İl Jandarma Komutanlığına ait iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlenmiştir.

Söz konusu saldırıda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiş olup bir TTZA’da maddi hasar meydana gelmiştir.

Silvan / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Bayrambaşı-Silvan yolunda Mayın / El Yapımı Patlayıcı (EYP) araması yapmak maksadıyla, Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığından görevlendirilen iki adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araca (TTZA) EYP’li saldırı düzenlenmiştir.

Saldırı sonucu bir Uzman Çavuş hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış bir TTZA hasar görmüştür.

Arsuz / HATAY

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Hatay / Arsuz İlçesi Yelligedik Tepe bölgesinde bulunan elektrik trafosuna El Yapımı Patlayıcılı saldırı düzenlenmiş ve yüksek gerilim hattı direği devrilmiştir.

Bulanık, Malazgirt, Varto / MUŞ

Muş İl Jandarma Komutanlığınca, Bölücü Terör Örgütü adına faaliyet yürüten şahısları yönelik icra edilen operasyonda;
- sekiz şüpheli gözaltına alınmış,
- biradet M-16 piyade tüfeği,
- beş adet M-16 piyade tüfeği, şarjörü,
- 161 adet 5,56 mm piyade tüfeği, fişeği,
- bir adet tabanca,
- iki adet tabanca şarjörü,
- 12 adet 7,65 mm tabanca fişeği,
- iki adet el bombası ve çeşitli örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Merkez / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.

Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

02 Ağustos 2015

Tatvan / BİTLİS

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Bitlis / Tatvan Asker Hastanesine silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Yüksekova / HAKKÂRİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Hakkâri / Yüksekova’da, Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 7’nci Hudut Alay Komutanlığı unsurlarına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Akçay / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak / Akçay’da, Seslice Üs Bölgesine silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Açılan ateşe bölgede bulunan unsurlarımız tarafından derhal karşılık verilmiştir.

Silahlı saldırı sonucunda, herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Silopi / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu yedi terörist, Şırnak / Silopi Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

Merkez / VAN

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Van İl Jandarma Komutanlığına roketatar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Söz konusu roket mermisi tel örgü dışında patlamış ve saldırı neticesinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.

01 Ağustos 2015

Silvan / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Diyarbakır / Silvan İlçesi Akdere Mahallesinde bulunan bir firmaya ait Petrol Kuyusu İstasyonunda çalışan dört görevli elleri ve gözleri bağlandıktan sonra, ateşe verilmiş, görevlilerin kaldığı kulübe ise yakılmıştır.

Söz konusu yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüştür.

Kürtün / GÜMÜŞHANE

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığınca, Gümüşhane / Kürtün İlçesi Günyüzü Köyünde icra edilen operasyon esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensubu üç terörist tespit edilmiş ve unsurlarımız tarafından açılan ateş üzerine Bölücü Terör Örgütü mensupları kaçmıştır.

Havanın aydınlanmasını müteakip bölgede yapılan arama / tarama sonucu, üç sırt çantası içerisinde;

Suruç / ŞANLIURFA

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığınca yürütülen çalışmalar sonucunda, Suruç ilçe merkezinde Bölücü Terör Örgütüne silah temin eden iki şüphelinin evlerinde yapılan aramada;

01 Ağustos 2015

Silopi / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı (Şırnak) Görümlü Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı unsurun Görümlü kırsalında icra ettiği operasyonda, unsurumuza silahlı saldırıda bulunulmuştur.

Silahlı saldırı esnasında bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist tarafından da unsurumuza sızma girişiminde bulunmuş ve hafif silahlar ile ateş edilmiş, bir adet el bombası atılmıştır.
Unsurumuz tarafından, terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verilmiş, karşı ateş üzerine terörist ateşleri kesilmiştir.
Silahlı saldırı ve sızma esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Silvan / DİYARBAKIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu yaklaşık 8-10 terörist tarafından, Diyarbakır / Silvan ilçesi Boyunlu Mahallesi Demirağzı Tepe mevkiinde, bir Jandarma Komando Timine uzun namlulu silahlar ile silahlı saldırıda bulunulmuştur.
Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir.
Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir.

Silvan / DİYARBAKIR

Diyarbakır / Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurları tarafından, Bayrambaşı-Silvan karayolu üzerinde icra edilen Mayın / el yapımı patlayıcı araması esnasında, Diyarbakır / Silvan ilçesi girişinde menfez içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir.
Söz konusu el yapımı patlayıcı aynı gün yerinde imha edilmiştir.

31 Temmuz 2015

Merkez / ŞIRNAK

Bölücü Terör Örgütüne müzahir gruplar tarafından, Şırnak / Merkez muhtelif cadde ve sokaklarında, kepçeyle yolu kazarak yollar kapatılmaya çalışılmış, olaya müdahale eden Emniyet Müdürlüğü Ekiplerine ve Tekser Askeri Lojmanlarına taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunulmuştur.
Söz konusu olaylarda, roket isabet etmesi sonucu Tekser Askeri Lojmanları dış cephesi ile Emniyet Müdürlüğüne ait bir zırhlı araçta maddi hasar meydana gelmiştir.

Aralık / IĞDIR

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Iğdır / Aralık Hasanhan Jandarma Karakol Komutanlığına, Hasanhan Köyü içinden uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunulmuştur.
Yapılan saldırıya, unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş, açılan karşı ateşleri müteakip terörist ateşleri kesilmiştir.
Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.

Merkez / TUNCELİ

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Tunceli-Erzincan karayolu, Tunceli / Merkez Alacık Köyü bölgesinde kesilerek, iki araç yakılmıştır.

Doğubayazıt / AĞRI

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, Ağrı / Doğubayazıt’ta, Güvenlik Güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur.

BAKMADAN GEÇME!