Nihat Zeybekci: Bu savaş kafirlerle Müslümanların savaşıdır

Güncelleme Tarihi:

Nihat Zeybekci: Bu savaş kafirlerle Müslümanların savaşıdır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 01:58

Konya'da bir ödül törenine katılan Ekonomil Bakanı Nihat Zeybekci, terör olaylarıyla ilgili "Bu savaş hainlerlerle bu ülkenin evlatları, namertlerle mertlerin, kafirlerle Müslümanların, eseri gayri olanın bilinmeyenlerle bu ülkenin asil evlatlarının savaşıdır. İne inşallah bu savaşta galip gelen bu millet olacaktır. Galip gelen bu ülkenin evlatları olacaktır" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MÜSİAD tarafından düzenlenen ’İSO İlk 1000 Konyalı Firmalar’ ödül törenine katıldı.

Son dönemlerde artan terör olaylarına değinen Bakan Zeybekci, "Bu millet, bu yüce millet, tarihi boyunca asla dizlerinin üzerine çökmedi. Asla aman dilemedi, asla esir olmadı, asla teslim olmadı. Gerekirse milyonlarca şehit verdi. Balkanlarda, Kafkaslarda, Yemen Çöllerinde verdi. Trablusta, Allahuekber Dağları’nda. Her yerde verdi. Yetmedi 1913 yılında gitmiş benim Mehmedim Galiçya’da şahit olmuş. Bunu namertler bilmez. Bunu hainler bilmez. Onlar şahadeti de bilmezler de. Bir kürt şehidimizin bu ülkenin evladı eli öpülesi anası dün, ’bu Türk-Kürt savaşı değil diyor. Bu kafir ile Müslümanın savaşı" diyor. Bunu şehidin anası söylüyor. Bu savaş hainlerlerle bu ülkenin evlatları, namertlerle mertlerin, kafirlerle Müslümanların, eseri gayri olanın bilinmeyenlerle bu ülkenin asil evlatlarının savaşıdır. İne inşallah bu savaşta galip gelen bu millet olacaktır. Galip gelen bu ülkenin evlatları olacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ


7 Haziran seçiminden sonra Ak Partinin milletin iradesine saygı duyduğunu belirten Bakan Zeybekci, Ak Parti’nin bu görüşten ayrılmadığını, ancak diğer partilerin samimi olmadığını ifade etti. Bakan Nihat Zeybekci, "Hasbi ve samimi değiller. Bu millet samimiyeti gayet iyi bilir. Sen ne dersen de. Bu millet senin nabzından nefesinin titremesinden samimiyetini yüzde yüz tahlil eder. Dün sayın Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, ’Başbakan Ahmet Davutoğlu istiyor da Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan istemiyor. Ondan dolayı olmuyor. Sen işine bak. Sen kendi haline bak. Sen önce haddini bil. Nerede ne konuşulacağını gayet iyi bil. Senin partinle ilgili ben sana söyleyeyim. Sen koalisyon kurmak için yanıp tutuşuyorsun, ama seni alt etmek için o partide olanlar buna izin vermeyecek haberin olsun. Net. Bu kadar net söylüyorum. Sen önce kendine bak. Bir taraftan koalisyon görüşmeleri sürüyor öbür taraftan 40 tane ayrı açıklama çıkıyor mu, ayrı kafadan sen onu söyle bana. Eline kağıdı kalemi alan Meclise kanun teklifi vermeye koşuyor mu, koşmuyor mu onu söyle bana. Siyasi rant peşinde, ucuz siyaset peşinde, milleti kandırma peşinde olanlar senden mi çıkıyor, başka bir yerden mi çıkıyor onu söyle bana. Onun için hem birlik beraberlik hem de sürdürülebilirlik anlamında hem de kendi içindeki siyasi hesaplaşmalar anlamında maalesef olması gereken samimiyet içinde değiller. Olamazlar da" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!