Ben de Kürt’üm niye anneler ağlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ben de Kürt’üm niye anneler ağlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 01:34

Şırnak'ta terör örgütü PKK’nın saldırılarında şehit düşen üç asker dün gözyaşlarıyla uğurlandı.

Haberin Devamı

Yola düşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Er Abdulkadir Pektaş için İzmir’de tören düzenlendi. Törene katılan AB Bakanı Volkan Bozkır, şehit askerin annesi Maile Pektaş’ı teselli etmeye çalıştı. Anne Pektaş, Bakan Bozkır’a “Ben de Diyarbakırlıyım, Kürt’üm. Bu anneler niye ağlıyor? Bir sinek bile öldürmedim. Bunlar ne yapmaya çalışıyor?” dedi. Abla Gurbet Pektaş ise başını göğsüne yasladığı Bakan Bozkır’a “Başka askerler ölmesin. Silahını verin kökünü kazıyayım” diye seslendi. Ağabeyleri de kardeşlerinin tabutuna kapanıp ağladı. Pektaş, Kadifekale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Ben de Kürt’üm niye anneler ağlıyor

Haberin Devamı


5 DAKİKA DAHA


Aynı saldırıda şehit olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Acar (36) için memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde tören yapıldı. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndaki törende şehidin eşi Elif Acar, tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehit eşi, kendisini tabuttan ayırmaya çalışanlara da “Lütfen müsaade edin, eşime 5 dakika daha sarılayım” dedi. Şehit Acar, 5 bin kişinin katıldığı törenle Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Ben de Kürt’üm niye anneler ağlıyor


VAN’DA GÖZYAŞI


Şırnak’ın Silopi ilçesindeki 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı General Zeki Durnalık Kışlası’nın nöbet kulübesine PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Er Abdulhalik Araz (20) için de Van’da tören düzenlendi. Cenaze Yukarı Norşin Camisi’ne getirildiği sırada yakınları tabuta sarılıp gözyaşlarına boğuldu. Törenin ardından şehit Araz, Akköprü Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!