Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele oramiralliğe yükseltildi

Güncelleme Tarihi:

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele oramiralliğe yükseltildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 14:38

14 Eylül 2012 tarihinde Askeri Casusluk Soruşturması'na bakan mahkeme sanıklar hakkında gözaltı kararı verdi. Çoğunluğu Türk Silahlı Kuvvetler mensubu olan tutuklananlar arasında en çok dikkat çekeni, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Veysel Kösele idi.

Haberin Devamı

Kösele, bu dava kapsamında tutuklanan en üst düzey muvazzaf subay olmasının yanı sıra o dönemde "2015'in Deniz Kuvvetleri Komutanı" olarak görülmesi nedeniyle de özellikle dikkat çekmişti.

5 GÜN HAPİSTE KALDI, İLK İTİRAZDA SERBEST KALDI

Kösele, 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla tutuklanmıştı. Davada, 49’u muvazzaf asker 79’u tutuklu, toplam 357 sanık bulunuyordu.

Türk Silahlı Kuvvetler Kanunu'na göre, tutuklanan subayların terfileri mümkün olmuyor. Bu tutuklama nedeniyle o dönem "Koramiral" rütbesinde olan Kösele'nin de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yolunun kapandığı konuşulmuştu.

Ancak Kösele'nin avukatlarının yaptığı tutukluluğun kaldırılması konusundaki ilk itiraz, mahkemece kabul edildi. Ve Kösele, 5 günlük tutukluluğun ardından serbest kaldı.

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri hukukçuları, Kösele'nin durumundan yola çıkarak, mevcut mevzuat üzerinde çok ciddi çalışma yaptılar. Ve sonuçta, "ilk itirazda serbest kalması" nedeniyle "terfisinin önünde engel olmadığı" yolunda görüş bildirdiler.

Koramiral Kösele bu görüşe rağmen son iki yıldır "oramiral" rütbesine yükseltilmiyordu.

Kösele, Deniz Kuvvetlerinde Oramiral rütbesinde 2. isim kalmaması nedeniyle de normalde bir "oramiral"in görev yaptığı Donanma Komutanlığı'na "koramiral" rütbesiyle getirilmişti.

Kösele bugün sonuçları açıklanan Yüksek Askeri Şura kararlarına göre ise, hakkındaki dava henüz neticelenmemiş olmasına rağmen, "oramiral" rütbesine terfi ettirildi.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele oramiralliğe yükseltildi

DAVA HALA DEVAM EDİYOR

Veysel Kösele'nin de yargılandığı İzmir'de görülen Askeri Casusluk Davası hala devam ediyor.

Ancak davaya bakan İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada halen tutuklu sanık bulunmuyor.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele oramiralliğe yükseltildi
Erdoğan imzaladı, İşte TSK'nin yeni komuta kademesinin tam listesi

BU YIL KUVVET KOMUTANI OLAMADI AMA ÖNÜ AÇIK...

Veysel Kösele tutuklandığında "2015'in Deniz Kuvvetleri Komutanı" olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.
Ancak yaşadığı tutukluluk, bu yıl Deniz Kuvvetleri'nin bir numarası olmasının önüne geçmiş de olsa önümüzdeki yıl için hala Komutan olma ihtimali açık bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu yıl, mevcut Deniz Kuvvetleri Komutanı oramiral Bülent Bostanoğlu'nun görev süresi 1 yıl uzatıldı. Bostanoğlu 63 yaşında. Emeklilik yaşı ise 65. Eğer Bostanoğlu'nun önümüzdeki yıl yapılacak YAŞ toplantısında görev süresi bir yıl daha uzatılmazsa, Veysel Kösele Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!