Bakan Eroğlu'nun annesi hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2015 08:16

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun annesi Emine Eroğlu, dün gece Ankara’da vefat etti. Veysel Eroğlu’nun annesi Emine Eroğlu’nun cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki evine getirildi. Bu sırada Bakan'ın kardeşi Aysel Göktepe gözyaşlarına boğuldu. 'Annem' diye feryat eden kız kardeşini Bakan Eroğlu, "Annemi huzursuz ediyorsun, metanetli ol" diye teselli etmeye çalıştı.

Haberin Devamı

Bakan Veysel Eroğlu’nun 90 yaşındaki annesi Emine Eroğlu, dün gece Ankara’da yaşamını yitirdi.

CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Bakan Eroğlu, annesinin vefatı nedeniyle bugün İzmir'de düzenlenecek şehit Jandarma Er Abdulkadir Pektaş'ın cenaze törenine katılamadı.

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Eroğlu, annesinin vefatına ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında, "Annem Emine Eroğlu, bu gece Hakkın rahmetine kavuşmuştur. Afyonkarahisar-Şuhut'ta öğle namazından sonra defnedilecektir. Duanızı beklerim" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

KIZ KARDEŞİNİ TESELLİ ETMEYE ÇALIŞTI

İleri yaşa bağlı rahatsızlıkları nedeniyle yaklaşık 2 aydır tedavi gördüğü Ankara’daki hastanede dün gece vefat eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun annesi Emine Eroğlu’nun cenazesi, memleketi Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesi’ndeki evine getirildi. Sivil plakalı bir otomobille cenaze aracına eşlik eden Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner tarafından karşılandı.

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Bakan Eroğlu’nun eve gelişi sırasında kız kardeşi Aysel Göktepe gözyaşlarına boğuldu. 'Annem' diye feryat eden Göktepe’yi ağabeyi Bakan Eroğlu, "Annemi huzursuz ediyorsun, metanetli ol" diye teselli etmeye çalıştı. Oldukça üzgün olduğu görülen Bakan Eroğlu, bahçede taziyeleri kabul etti.

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Haberin Devamı

BAKAN EROĞLU’NUN ANNESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun vefat eden annesi Emine Eroğlu’nun cenazesi camiye götürülmeden önce evinde helallik alındı ve dua edildi. Daha sonra araca konulan Emine Eroğlu’nun cenazesi Yeni Cami’ye getirildi. Camideki törene Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Ak Partili Burhanettin Çoban, Ak Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Ürün ve Ali Özkaya, Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Bakan Eroğlu’nun cami bahçesinde taziyeleri kabul etmesi ardından cenaze törenine geçildi. Namaz kılınmadan önce konuşan İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, "Peygamber efendimiz bir hadisinde ’İnsan öldüğünde amel defteri kapanır. Ama 3 durumda amel defteri kapanmaz. Bunlardan biri hayırlı evlattır’ der. Biz şahitlik ederiz ki bakanımız vatanına, milletine hayırlı bir evlattır. İnşallah teyzemizin amel defteri kapanmayacaktır" dedi. Bu sırada duygulanan Bakan Eroğlu’nun gözleri doldu.

Haberin Devamı

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Öğle vakti kılınan namazın ardından Emine Eroğlu’nun cenazesi omuzlarda taşınarak camiden yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Şuhut Asri Mezarlığı’na götürüldü. Bakan Eroğlu da annesinin cenazesini birçok kez sıraya geçerek omuzladı. Aile kabristanında toprağa verilen annesinin cenazesini, Bakan Eroğlu mezara indirdi. Cenaze töreni Kuran okunmasıyla son buldu.

Bakan Eroğlunun annesi hayatını kaybetti

Yıllar önce babasını kaybeden Bakan Veysel Eroğlu, annesinin ilerleyen yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle 2 yıl önce Ankara’daki evinde kalmasını istemişti. Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar’a oy kullanmaya da annesi ile birlikte gidiyordu. 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimine de annesi Emine Eroğlu ile birlikte giden Bakan Eroğlu, annesinin tekerlekli sandalyesini okulun merdivenlerinden kendisi taşımıştı. Bakan Eroğlu, anne Emine Eroğlu’nun Şuhut’ta yaşadığı dönemde Anneler Günü’nde de Afyonkarahisar’a gelerek annesini ziyaret ediyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!