Genelkurmay'dan 'köy bombalandı' iddiasıyla ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan köy bombalandı iddiasıyla ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 01:23

Sınır ötesi operasyonlar kapsamında, Kandil yakınlarında bombalanan Zergele Kampı'nın sivillere ait köy olduğu iddialarıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaptı. Açıklamada 'Bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir' denildi.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

"1. Bazı basın yayın organlarında Irak Kuzeyine icra edilen hava harekâtı esnasında bir köyün bombalandığı ve sivil şahıslardan ölen ve yaralananların bulunduğu iddiası yer almıştır.

2. Konu ile ilgili olarak Dışişleri Bakanlığımız bir açıklama yapmıştır.

3. Irak Kuzeyindeki ve yurt içindeki Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlere ait hedefler, çok titiz ve detaylı bir çalışma sonucunda, görüntülü verilere dayalı olarak teyit edilmiş şekilde, ehil personel tarafından belirlenmektedir.

4. Basında yer alan iddia yeniden değerlendirilmiş, vurulan hedefin bir köy olmayıp Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin barınma alanı olduğu, bombanın tesir alanı içinde ve yakınında sivil yerleşim alanı bulunmadığı belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Genelkurmaydan köy bombalandı iddiasıyla ilgili açıklama
Dışişleri Bakanlığı’ndan flaş açıklama



ÖNEMLİ YURT İÇİ OLAYLAR

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurlarının, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi girişinde menfez içerisine yerleştirilen bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği imha ettiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde, önemli yurt içi olaylar, günlük faaliyetler ve önemli sınır olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, dün 172. Zırhlı Tugay Komutanlığı (Şırnak) Görümlü Jandarma Komando Tabur Komutanlığına bağlı unsurlara, Görümlü kırsalında icra ettiği operasyonda, silahlı saldırıda bulunuldu. Saldırı sırasında ayrıca, bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist tarafından sızma girişiminde bulundu, hafif silahlarla ateş edildi ve bir adet el bombası atıldı.

Terörist ateşlerine derhal ateşle karşılık verilen olayda, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı ve sızma esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Bölücü terör örgütü mensubu yaklaşık 8-10 terörist tarafından, dün akşam saatlerinde, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyunlu Mahallesi Demirağzı Tepe mevkinde, bir Jandarma Komando Timi'ne uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu.

Terörist ateşlerine, unsurlar tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesildi. Silahlı saldırı esnasında herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Bilgilere göre ayrıca, Diyarbakır Silvan Bayrambaşı Jandarma Karakol Komutanlığı unsurları tarafından, Bayrambaşı-Silvan karayolu üzerinde icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı araması sırasında, Diyarbakır/Silvan ilçesi girişinde menfez içerisinde bir adet el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi, patlayıcı yerinde imha edildi.

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Iğdır/Aralık Hasanhan Jandarma Karakol Komutanlığına, Hasanhan Köyü içinden uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunuldu. Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Olayda, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Bölücü terör örgütü mensupları ayrıca 31 Temmuz akşamı, Şırnak merkezde bazı cadde ve sokaklarda, kepçeyle yol kazarak yolları kapatmaya çalıştı. Olaya müdahale eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve Tekser Askeri Lojmanları'na taş, molotof kokteyli, el yapımı patlayıcı, uzun namlulu silahlar ve roket ile saldırıda bulunuldu. Olaylarda, roket isabet etmesi sonucu Tekser Askeri Lojmanları dış cephesi ile Emniyet Müdürlüğüne ait bir zırhlı araçta maddi hasar meydana geldi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, Tunceli-Erzincan karayolu, Tunceli/Merkez Alacık Köyü bölgesinde kesilerek, iki araç yakıldı.

BİR TERÖRİST TESLİM OLDU

Ayrıca, 31 Temmuz günü, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Önemli sınır olaylarına ilişkin paylaşılan bilgi notuna göre de dün Irak sınırında, Kara Kuvvetleri 34. Hudut Tugay Komutanlığı (Hakkari) unsurları tarafından, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar Köyü Çığ Deresi mevkinde yapılan kontrollerde, el yapımı patlayıcı şüphesiyle toprak yığını tespit edildi. Ortaklar Jandarma Karakol Komutanlığı ve Hudut Unsurları tarafından emniyet tedbirleri alınarak bölgede yapılan aramalarda, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 450 metre uzunluğunda boru hattı ele geçirildi. Ele geçirilen 450 metre boru hattı, Şemdinli Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla yerinde imha edildi.

711 KAÇAK YAKALANDI

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından dün gün içerisinde, Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan 333, Türkiye'den Suriye'ye geçmeye çalışan 16 olmak üzere toplam 349 kişi yakalandı.

Irak'tan Türkiye'ye geçmeye çalışan 2, Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 67, Türkiye'den Bulgaristan'a geçmeye çalışan 35 şahsın yakalanmasıyla dün gün içerisinde, kara hudutlarında yasa dışı geçiş teşebbüsü sırasında toplam 453 kişi ele geçirildi.

Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 204 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 54 kişi yakalandı.

Açıklamaya göre ayrıca günlük faaliyetler kapsamında, 6 adet F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!