Ak Partili Berber’den Somalı madencileri ilgilendiren açıklama

Güncelleme Tarihi:

Ak Partili Berber’den Somalı madencileri ilgilendiren açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2015 20:23

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, Soma’da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından işten çıkarılan madencilerin kıdem tazminatlarının ikinci taksitinin ekim ayında ödenmeye başlanılacağını, konu hakkında da işçilerin bilgilendirilmediği söyledi. Şirket avukatlarının Maden-İş Sendikası’yla protokol yaptığını kaydeden Berber, ödeme için beklenilecek zamanının uzun olduğunu söyleyerek sendikanın yaptığı protokolü eleştirdi.

Haberin Devamı

Soma’yı ziyaret eden Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, facia sonrası işten çıkartılan, kıdem tazminatının ilk taksiti haziran ayında alan, ancak ikinci taksit için halen bekleyen 2 bin 831 madenciyi ilgilendiren açıklamalar yaptı. Recai Berber, "Kıdem tazminatlarının bir kısmını alan madencilerimiz diğer bir kısmını alamadılar. Maden yöneticilerinin malı mülkü satılsın, madenci kardeşlerimizin kıdem tazminatlarının ödenmesi için. Gerekli kuruluş ve maden işletmesi ile görüşmeler sağladım. Avukatlar teminat verecek bir şeyin olmadığını söylüyor. Dolayısıyla maden işletmesinden kazanılan paralar ile ödeme yapacağını beyan etmişler. Bunu da sendikayla oturup bir protokol yapmışlar. Benim ne sendikadan ne de protokolden haberim var. Bunu da TKİ’den, Enerji Bakanlığı’ndan öğrendim. Sendikayla da görüşeceğiz. İşçilerin tazminatlarını ilk ödemesi Ekim ayından başlayarak baya uzun bir zamana yaymışlar. Ben tabi mecliste olsun, değişik ortamlarda olsun sendikaya, sendikacılara çok fazla yüklendim bu dönem. Haksız olmadığım şimdi yine ortaya çıkıyor. Böyle birş ey olmaz. Sendika en uygun şartlarda, işçinin lehine çalışır. Sen kimin sendikasısın, hep bunu söyledik. İşçinin sendikası böyle bir şeye nasıl imza atar. Ben buranın milletvekili olarak böyle bir protokole imza atmam. Bastırırım, ne zaman ödetiyorsam ödetmeye çalışırım" dedi.

Sendikaları eleştirmeyi sürdüren Berber, "O zaman kendin öde arkadaş. Koskoca Maden İş’sin, Türk-İş’sin. Dünya kadar paran var. Bu paraları da işçilerden topladın. Öde o zaman. Sonrada oradan alırsın gerekirse. Bir açıklama da yapmıyorlar. Çıkıp kamuoyuna açıklama yapsınlar. Böyle bir şey olamaz. Şimdiye kadar şunu söylediler. Bu sendikanın arkasında Ak Parti var, şu sendika Ak Partili. Arkadaş böyle bir şey yok, sendikanın ne seçimine ne de başka bir şeyine karıştık. Bu olayla ilgili bize yüklenenler, bizi sorumlu tutmaya çalışanlar sendikaya bir kelime laf etmediler diğer siyasi partiler. Niye sendikaya arka çıkıyorlar acaba. Çünkü kendilerinin arka bahçesiydi. Çünkü bizden daha fazla sendikayla onlar içli dışlıydılar" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!