Somalı minikler babaları için uçtu

Güncelleme Tarihi:

Somalı minikler babaları için uçtu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2015 09:16

SOMA'da tam 301 can alan maden faciasında can veren babası Ali Yüksel'in mezarına, "Pilot olacağım, yüzünü kara çıkarmayacağım" yazılı mektup bırakan kızı Betül Yüksel (9) ile 14 Somalı miniğin uçma hayali, gerçeğe dönüştü.

Haberin Devamı

Korkunç faciada babalarını kaybeden 15 Somalı minik, Türk Hava Kurumu’nun (THK) organizasyonuyla, Türkkuşu İnönü Tesisleri'nde yakınlarıyla misafir edildi. Tesisleri gezerek havacılık faaliyetleri hakkında bilgi alan çocuklar, daha sonra planöre binip uçma hayallerini gerçekleştirdi.

18’İNİ BEKLİYOR
Küçük Betül de, uçuş öncesi gazetecilere, yazdığı mektubun bu kadar ses getireceğini düşünmediğini söyledi. İleride pilot olmayı isteğini söyleyen küçük Betül, "THK, 18 yaşına ulaştığımda hayallerimi gerçekleştirecek. Şimdi de hayalime ilk adımı atıyorum. Çok mutluyum, babamın yayına gidiyorum. Hepinize yukarıdan el sallayacağım" diye konuştu.

İnönü Planör Okul Müdürü Ersel Özkan'ın pilotluğunu yaptığı planörle uçan Yüksel, çok güzel bir deneyim yaşadığını anlatarak, "İlk önce korktum ama sonra çok güzeldi. Yukarıda çok güzel bir manzara var. Bu uçuşumu babama hediye ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!