Tape fezlekesi Meclis’te

Güncelleme Tarihi:

Tape fezlekesi Meclis’te
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2015 08:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, partisinin grup toplantısında, 17-25 Aralık büyük yolsuzluk soruşturmasındaki tapeleri dinletmesi üzerine, “Soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçundan hazırlanan fezleke, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun hakkındaki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili iddiaları üzerine hazırlanan fezleke de Meclis Başkanlığı’na iletildi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, 11 Şubat 2014’te partisinin grup toplantısında, hakkında kısıtlama kararı bulunan dosyadaki ses ve görüntü kayıtlarını dinletmişti. Konu üzerinde konuşan Kılıçdaroğlu, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren beyanlarda bulunduğu savunulmuştu. Bunun üzerine başlatılan soruşturma sonucunda da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin fezleke hazırlamıştı.

Meclis'e sunulan bir diğer fezleke ise CHP’li Aydoğdu hakkında düzenlendi. Erdoğdu, yıl başında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında iddialarda bulunmuştu. Bunun ardından başlatılan soruşturma sonunda Aydoğdu’nun dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendi.

BAKMADAN GEÇME!