Ceset yok, ceza var

Güncelleme Tarihi:

Ceset yok, ceza var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 08:53

YARGITAY, Kemerburgaz’da 4 yıl önce eşiyle yasak aşk yaşayan kuaför Murat Kurul’u ayağına taş bağlayarak göle attığı öne sürülen Mustafa Akbaş’a ortada ceset olmamasına rağmen cinayet suçundan verilen 15 yıl 10 aylık cezayı onadı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, arkadaşları aracılığıyla tanışan Seval Akbaş ile Murat Kurul arasında duygusal old. Seval Akbaş 1 Nisan 2011’de kocası, kayınpederi ve kendi babası balık avlamaya gidince Murat Kurul’la kendi evinde buluştu. Ancak eşi Mustafa Akbaş eve erken döndü. Murat Kurul ile karısını yatakta yakaladı. Murat Kurul’u döven Mustafa Akbaş, ağzını, ellerini, bacaklarını koli bantı ve iple bağladı. Daha sonra Mustafa Akbaş’ın kayınpederi Süleyman Akpınar (55) ile kayınbiraderi Eyüp Akpınar da (30) eve geldi. Murat Kurul o gece Kemerburgaz, Küntarla Mevkii’nde bulunan suni gölete götürüldü. Beline ve iki ayağına taş bağlanarak canlı canlı gölete atıldı. Seval Akbaş da evde maktulün kan izlerini sildi, halıyı yıkadı.

Polis Murat Kurul cinayetini 6 ay sonra teknik takiple çözdü. Cinayetin ardından İsveç’e giden Seval Akbaş dönüşte gözaltına alındı. Polis aynı gün düzenlediği operasyonda Mustafa Akbaş, Eyüp Akpınar ve Süleyman Akpınar’ı gözaltına aldı. Eyüp Akpınar ve Süleyman Akpınar, Mustafa Akbaş’ın Murat Kurul’u göle attığını söyledi. Tanık Haşim İnalcan da Mustafa Akbaş’ın, “Ben birini öldürdüm ve ayaklarına taş bağlayarak bu göle gömdüm” dediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Dalgıçlar gölde defalarca arama yapmasına rağmen cesedi bulamadı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Mustafa Akbaş ile kayınpederi Süleyman Akpınar ve kayınbiraderi Eyüp Akpınar’a haksız tahrik altında cinayet işlemek suçundan 34.5’ar yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Mustafa Akbaş’ın eşi Seval Akbaş’ın da suç delillerini gizlemekten 5 yıla kadar hapsi istendi.

Mustafa Akbaş mahkemede, “Eşim ve Murat yerde çıplaktılar. Yumruklaştık. Kafasını çarptı düştü. Aradan bir ay geçti. Kayınpederim o işin ne olduğunu sordu. Ben de o işi hallettim dedim. Eşime seni de öldürürüm dedim. Ben maktulün ayağına taş bağlayıp gölete atmadım. Maktulün cesedi yok. Gölün suyu boşaltılsın. O göle atmadım. Ölüp ölmediğini de bilmiyorum. Eşimi korkutmak amaçlı kayınpederime Murat’ı göle attım dedim” diye ifade verdi.

CESEDİ OLMAYAN CİNAYETE, 15 YIL 10 AY HAPİS CEZASI

Haberin Devamı

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde iki yıl süren yargılamanın ardından maktulü canlı canlı gölete batıran Mustafa Akbaş 15 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cinayete yardım eden kayınpederi Süleyman Akpınar ile kayınpederi Eyüp Akpınar 10 yıl, Mustafa Akbaş’ın eşi Sevil Akbaş da delilleri yok etme suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay ortada suç delili olan cesedin bulunmamasına rağmen cinayet suçunun sabit olduğunu belirterek tutuklu sanık Mustafa Akbaş’ın yaklaşık 16 yıllık cezasını onadı. Yargıtay, cinayete yardım ettikleri belirtilen kayınpeder ile kayınbiradere eksik ceza verildiğini belirterek yerel mahkemenin kararını bu yönden bozdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!