Karar kesinleşti fidanları dikecek

Güncelleme Tarihi:

Karar kesinleşti fidanları dikecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2015 08:44

GEZİ eylemlerinin ‘Kırmızılı kadını’ olarak bilinen Ceyda Sungur’u biber gazı sıkarak hafif yaraladığı, o sırada başka eylemcilere de hem gaz sıkıp hem tekme attığı gerekçesiyle 20 ay hapis ve 600 fidan dikerek 6 ay süreyle bakımını üstlenme cezası verilen polis memuru Fatih Zengin hakkındaki karar kesinleşti.

Haberin Devamı

Zengin’in avukatı Funda Sadıkahmet Alp, dosyanın Yargıtay’a gitmesi için hükmün açıklanması geri bırakılan 20 ay hapis cezasına İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak itiraz etti.

Sungur’un avukatı İlkay Bahçetepe de yine aynı mahkemeye, cezanın ertelenmemesi için başvurdu. Ancak mahkeme 73’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının ve gerekçesinin usul ve yasaya uygun olduğunu belirterek iki itirazı da oy birliğiyle reddetti.

Bu karar üzerine Zengin, önümüzdeki günlerde avukatının itiraz dilekçesinde ‘manidar’ olarak nitelendirdiği 600 fidanı kendisine gösterilen alana dikerek 6 ay boyunca bakım ve gözetimini yapacak. Davanın görüldüğü İstanbul 73’üncü Asliye Ceza Mahkemesi ise Zengin hakkındaki kararın kesinleşmesinin ardından atılı suçla ilgili görevi kötüye kullanma suçunu oluşturabilecek ihmalleri ve talimatları bulunan ilgili kamu görevlileri hakkında gereğinin yapılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu

Haberin Devamı

2 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

Gezi eylemlerinin simgesi haline gelen ve kamuoyunda ‘Kırmızılı Kadın’ olarak tanınan Ceyda Sungur’un yüzüne biber gazı sıkarak görevini kötüye kullandığı iddia edilen polis memuru Fatih Zengin hakkında 1 yıldan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

600 ORMAN FİDANI DİKMESİNE KARAR VERİLMİŞTİ

İstanbul 73’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonunda polis memuru Fatih Zengin, biber gazı sıkarak Sungur’u hafif şekilde yaralamak, Sungur’un etrafında bulunan kimlikleri tespit edilemeyen şahıslara da gaz sıkmak ve tekme atmak suçlarından toplam 20 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. 20 ay hapis cezasına ilişkin hükmün açıklanmasını geri bırakılan Zengin, 600 orman fidanı dikerek 6 ay süre ile bakım ve gözetimini yapma yükümlülüğüne tabi tutulmuştu. Mahkeme ayrıca karar kesinleşince, kesinleşen kararla birlikte atılı suçla ilgili olarak görevi kötüye kullanma suçunu oluşturabilecek ihmaller ve talimatlar bakımından ilgili kamu görevlileri hakkında da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmasına karar vermişti.

Haberin Devamı

“ISLAHINI SAĞLAYACAK MANTIKLI BİR YÜKÜMLÜLÜK”

İstanbul 73’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında polisin “Mecbur” kalmadıkça zor kullanmaması gerektiğine dikkat çekerek, Yagıtay içtihatlarında silah olarak kabul edilen biber gazının polis tarafından neredeyse her durumda ve herkese karşı kullanıldığı belirtilmişti. Zengin’in, kontrolsüz bir şekilde yakın mesafeden birden fazla kişiye bir hat halinde kendini kaybetmiş şekilde gaz sıkmaması gerektiği ifade edilmişti. Zengin’in 600 ağaç dikmesi ve 6 ay süre ile bakım ve gözetimini yapması ise, ıslahını sağlayacak, mantıklı bir yükümlülük olarak yorumlanmıştı.

“MANİDAR” BULUNMUŞTU

Karar itiraz eden Zengin’in avukatı Funda Sadıkahmet Alp tarafından İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği itiraz dilekçesinde, mahkemenin Zengin’e, toplam 600 orman fidanı dikme ve bakımını yapma yükümlüğü vermesi eleştirilmişti. Dilekçede, “Gezi Parkı olaylarının çıkış sebebinin ağaçlar olduğu da göz önünde bulundurulur ise mahkemenin kararında müvekkilime uyguladığı tedbirin, tedbir olmaktan çok gönderme niteliğinde olduğu ve salondaki duruşmayı takip eden kişilerce alkışlarla karşılanması çok manidar olmuştur” denilmişti.

BAKMADAN GEÇME!