'Hocaların hocası' Prof. Dr. Suna Kili hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Hocaların hocası Prof. Dr. Suna Kili hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 16:24

Türkiye akademisinin en saygıdeğer isimlerinden, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Uluslararası İlişkiler bölümü hocası Prof. Dr. Suna Kili hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Hocaların hocası Prof. Dr. Suna Kili hayatını kaybetti

Özellikle modern Türkiye'nin siyasi tarihi ve Kemalizm üzerine yaptığı çalışmalar ve "Türk Devrim Tarihi", "Atatürk Devrimi: Bir Çağdaşlaşma Modeli" gibi eserleriyle tanınan Prof. Dr. Kili, 1970'li yıllardan bu yana yetiştirdiği ve birçoğu Türkiye'nin bugün en değerli isimlerinden olan öğrencileriyle de "hocaların hocası" olarak biliniyordu.

Boğaziçi Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Kili için 30 Temmuz Perşembe günü saat 14.00'te Güney Kampüs Albert Long Hall önünde bir tören düzenleneceği, cenaze töreninin ise aynı gün ikindi namazını takiben Yeniköy Camii'nde yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Prof. Dr Kili, ABD'den İngiltere'ye, Avustralya'dan Çin'e, Şili'den Polonya'ya, Finlandiya'dan Lübnan'a dünyanın dört bir yanındaki üniversiteler ve bilim kuruluşlarında konuk öğretim üyesi olarak dersler vermiş ve bildiriler sunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!