Ne Zaman Emekli Olurum? Bağ-Kur, SSK emeklilik sorgulama, hesaplama

Güncelleme Tarihi:

Ne Zaman Emekli Olurum Bağ-Kur, SSK emeklilik sorgulama, hesaplama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 17:04

Bu yazımızda ne zaman emekli olacağınızı ve alacağınız emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenebilirsiniz. Detaylar haberde...

Haberin Devamı

Bu yazımızda ne zaman emekli olacağınızı ve alacağınız emekli maaşınızı nasıl hesaplayacağınızı öğrenebilirsiniz. Detaylar haberde...

Emekli Sandığına bağlı kişiler yani 4C sigortalıları ne zaman emekli olabileceklerini internet üzerinden şifresiz olarak kolay bir şekilde öğrenebilirler. Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim uygulamasına giriş yapmak için ilk olarak yazının sonunda sizlere vermiş olduğumuz linke tıklayınız. Açılan sayfada doğum tarihinizi ve cinsiyetinizi giriniz. 4C’ ye ait hizmetlerinizin başlangıç ve bitiş tarihini giriniz. İşinizden ayrılıp tekrar başlamış iseniz Ekle butonunu kullanarak belirtiniz. Daha sonra 4A ve 4B hizmetleriniz varsa bu hizmetlerinizin de başlangıç ve bitiş tarihlerini giriniz. Bu şekilde hizmet tarihlerinizi girdikten sonra Emekli Sandığı ne zaman emekli olabilirim sorusunun yanıtını alabilirsiniz.

Haberin Devamı

https://uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/Ne zaman emekli olacağınızı bu linkten öğrenebilirsiniz.


SGK Emekli Maaşı Hesaplama Nasıl Yapılır?

SGK’nın internet sayfasında bulunan bu uygulama ile sigortadan emekli olacak kişilerin emekli maaşı hesaplamasına olanak sağlanmaktadır. Bu uygulamaya giriş için TC kimlik numarası, SSK sicil numarası, baba adı, nüfusa kayıtlı olunan il ve ilçe bilgileri ile doğum tarihi bilgileri girilmelidir.

https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ Emekli maaşı hesaplamak için bu linke tıklayın.

Emekli maaşı sorgulama işleminiz sayesinde emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında öğrenme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Emekli maaşı sorgulama işleminizi her üç kurum için de iki farklı sistem üzerinden yapabilirsiniz. Dilerseniz emekli maaşı sorgulamanızı şifresiz olarak sadece size ait olan kimlik bilgileri ile dilerseniz de işleminizi E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

SSK emekli maaşı sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/4a-emekli-aylik-bilgisi

BAĞ-KUR (4B) Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır?


BAĞ-KUR yeni adıyla 4B bendi emekli maaşı sorgulama işleminiz için aşağıdaki bağlantı adresine tıklayınız. Açılan sayfada öncelikli olarak uyruk bilginizi seçmelisiniz. T.C. uyruklu iseniz emekli maaşı sorgulama işleminiz için, T.C. kimlik numaranızı, nüfusa kayıtlı olduğunu ili, doğum tarihinizi, cilt numaranızı ve güvenlik kodunu giriniz. Girdiğiniz bilgilerden emin olduktan sonra emekli maaşı sorgulama işleminiz için “Bilgileri Sorgula” butonuna tıklayınız. Emekli maaşı sorgulama işleminizi şifresiz olarak yapmak için açılan sayfada “Emekli Aylık Bilgisi” butonuna tıklayınız ve daha sonra “Emekli Aylık Bilgisi 4B” butonuna tıklayınız.

Haberin Devamı

Bağ-Kur emekli maaşınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/4b-emekli-aylik-bilgisi linkine tıklayabilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!