KYK başvurularınızı E- Kayıt ile yapabilirsiniz. (KYK başvuruları başladı mı, E-Kayıt nasıl yapılır?)

Güncelleme Tarihi:

KYK başvurularınızı E- Kayıt ile yapabilirsiniz. (KYK başvuruları başladı mı, E-Kayıt nasıl yapılır)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 14:58

Üniversite öğrencileri için KYK başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrencilere büyük kolaylık sağlayacak olan E-kayıt tarihi ne zaman? E-kayıt nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteyi kazanan öğrencileri şimdi de barınacak yer telaşı aldı. Özellikle üniversiteyi ailesinden uzakta okuyacak olan öğrencilerin tercih ettiği yurtlar için kayıt yaptırmak gerekiyor. KYK yurt,burs ve kredi başvuruları 3- 7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. E- kayıtlar ise 1 Eylül'den itibaren yapılabilecek.

KYK YURT VE BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK resmi sitesi üzerinden yapılan açıklama:

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına kayıt yaptıran öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf (Ön lisans, lisans, özel yetenek, ek kontenjan,yüksek lisans ve doktora) öğrencilerinin Burs/Öğrenim ve Yurt başvuruları önümüzdeki günlerde duyurulacak takvime göre belirlenen tarihlerde Yurt-kur’un resmi web sitesi ‘www.kyk.gov.tr’ adresinden alınacaktır.

3-7 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinin ardından Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler 1 Eylül'den itibaren de e-kayıt işlemlerini yaptıracaklar.

Haberin Devamı

KYK başvurularınızı E- Kayıt ile yapabilirsiniz. (KYK başvuruları başladı mı, E-Kayıt nasıl yapılır)


KYK YURT BAŞVURULARINDA E-KAYIT DÖNEMİ

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu e-kayıt sistemi, gelecek dönem tüm yurtlarda uygulanmaya başlıyor. Bu kapsamda, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, YURTKUR’a bağlı yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler “https://www.turkiye.gov.tr/” internet sitesi üzerinden kayıtlarını yapabilecek.

Uygulama, 2015-2016 dönemi için YURTKUR’a asil ve yedek listeden yerleşmeye hak kazanan öğrencileri kapsayacak.

E-kayıt tarihleri, YURTKUR yerleştirme sonuçlarının açıklanmasından sonra duyurulacak.

E-kayıt uygulaması öğrencilerin isteğine bağlı olacak. YURTKUR’a ait yurtlara yerleşen öğrenciler e-devlet’ten kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi kazandıkları yurda giderek şahsen de kaydolabilecek. Elektronik sistemi tercih eden YURTKUR öğrencilerinin, yurtlara giderek tekrar kayıt yaptırmasına gerek olmayacak.

BAKMADAN GEÇME!