IŞİD yöneticisi ifade vermedi

Güncelleme Tarihi:

IŞİD yöneticisi ifade vermedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2015 01:36

Terör örgütü IŞİD’in üst düzey yöneticisi olduğu iddia edilen ‘Ebu Hanzala’ kod isimli Halis Bayancuk’tan sonra örgütün ‘İstanbul emiri’ olduğu öne sürülen Abdulla Abdullaev de tutuklandı.

Haberin Devamı

Türkiye ‘de 24 Temmuz 2015’te IŞİD, PKK ve DHKP-C’ye yapılan eşzamanlı operasyonlarda İstanbul’da 126 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda 19 kişi tutuklanırken, 31 kişi adli kontrol kararıyla serbest kaldı. 76 kişi de emniyet ve adliyedeki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

CİHAT TOPLANTISI DA SORULDU

IŞİD operasyonunda tutuklanan Bayancuk ve Abdulaev emniyette ifade vermeyi reddetti. Bayancuk, ”Tağut düzenin adamısınız, hepiniz kafirsiniz. Şeriatla yönetilmeyen hiç bir devletin hükmü bizim için geçerli değildir” diyerek kendisine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı. Bayancuk’a, IŞİD’e eleman aktarma, örgütün Türkiye yapılanması içindeki konumu ve Ömerli’de yaptığı cihat toplantısının da arasında bulunduğu sorular yöneltildi.
Abdulaev’e, Türkiye yapılanması içindeki IŞİD’in İstanbul Emiri, dünyanın dört bir yanında IŞİD’e eleman gönderdiği iddia edilen organizasyon yapısı ile ilgili sorular yöneltildi. IŞİD operasyonunda Bayancuk ve Abdulaev’in de arasında bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 4 kişi adli kontrolle serbest kalırken, diğerleri de emniyet ve adliyeden salıverildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!