hurriyet.com.tr'ye ödül

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trye ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 16:58

Muğla Gazeteciler cemiyeti Yönetim Kurulu özel ödülü hurriyet com.tr ye verildi.

Haberin Devamı

Halil Eğriboyun’un "Yürek parçalayan görüşme" başlıklı araştırma haberi yönetim kurulunun özel ödülüne laik görüldü. Ayrıca Doğan haber ajansı Milas muhabiri Oktay Çayırlı da haber dalında ödüle layık görüldü.

Plaketini Muğla Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Kenan Gürbüz'ün elinden alan Halil Eğriboyun’’Boncuk Mehmet 38 yıl sonra kardeşiyle tanışmıştı. Mutluydu bu mutluluk uzun sürmedi. Bir yıl sonra Mehmet Doğan (boncuk Mehmet) bu mutluluğuyla birlikte sonsuz oldu. Yani 38 yıl sonra yakalanan mutluluk bir yıl sonra sona erdi. O nedenle aldığım bu ödülü ben halk arasında Boncuk Mehmet olarak bilinen Mehmet Doğan adına alıyorum’’ dedi.

hurriyet.com.trye ödül

Haberin Devamı

Törene Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Cumhur Çoban, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Anadolu Spor Gazeteciler Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe , Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, Sivil Toplum Örgüt Üyeleri, Siyasi Partiler, Oda Başkanları, Dernek Başkanları ve Çok sayıda mensubu katıldı.

"Muğla’da böyle cemiyetlerin faaliyetleri bizleri bir araya getirmenin ötesinde güzel çalışmalar oluyor. Biz bunların her zaman yanındayız. Özellikle Muğla İlinde yerel muhabirlerimiz, ulusal muhabirlerimiz, medya sahibi, bütün bu konuda emek sarf eden herkesin muhakkak Muğla’mızın gelişmesinde birliğinde, beraberliğinde, sosyal ve ekonomik statüsünün gelişmesinde her şeyden öncede Muğla’nın gelişmesiyle Türkiye’mize büyük katkısı olan herkese burada teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut konuşmasına başlamadan önce "Ülke genelinde basın şehitlerimizi ve yitirdiğimiz gazeteci dostlarımız Yükselecek Demirel, Hasan Önkaş, Hilal Köseoğlu, Ahmet Bayrak, Adem Güngör ve daha birçok değerli isimlerin anısına sizleri 1 dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum" dedi.

"Gazetecilik mesleği, mesafe mesleğidir. Biz görevimizi yaparken kurumlara ve kişilere olan mesafemizi korumak zorundayız. Mesleğe yönelik en büyük tehdit, belli kurumlara ve kişilere yakın olmaktan ve algılanmaktan kaynaklanıyor. Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ben ve arkadaşlarım bu yeni süreçte bağımsızlığımızı, özgürlüğümüzü her türlü kazancın ve ilişkinin üzerinde görmekteyiz. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, hiçbir siyasi partiye ve siyasi görüşe, diğerlerinden daha yakın ya da uzak değildir. Muğla Gazeteciler Cemiyeti temsiliyet hakkına inanır. Bu noktada hiç kimse özgürlük ve bağımsızlık karakteri üzerine inşa edilmiş cemiyetimizi, arka bahçe olarak çözüm ve partner göremez. Muğla Gazeteciler Cemiyeti, bağımsızdır ve biz bu bağımsızlığı korumak ve kollamak niyetindeyiz. Bu amaçla Muğla Gazeteciler Cemiyeti yönetimi olarak ben ve arkadaşlarım yeni bir sürecin ilk adımını atıyoruz. Klasikleşmiş rutinleşmiş sivil toplum örgütü olmaktan daha aktif, daha sorumlu, soran sorgulayan ve bunu kamuoyuyla paylaşan bir konuma gelmek istiyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!