PYD Nedir? PYD hangi bölgede askeri kontrolü elinde tutmaktadır? (Merak Edilenler)

Güncelleme Tarihi:

PYD Nedir PYD hangi bölgede askeri kontrolü elinde tutmaktadır (Merak Edilenler)
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 15:11

Demokratik Birlik Partisi, Salih Müslim liderliğinde olan Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'e karşı savaşan en etkili güç olarak değerlendirilmektedir. Peki PYD nerelerde askeri kontrolü elinde tutmakta? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Suriye’nin kuzeyinde Kürtler tarafından 2003 yılında kurulmuş bir siyasi partidir. Günümüzde hala faaliyet göstermektedir. Askeri kolu yaklaşık 65.00 gerilladan oluşan Halk Koruma Birlikleri’dir.


PYD hangi bölgedelerde askeri kontrolü elinde tutmaktadır?

PYD, Suriye iç savaşının patlak vermesinin ardından, Suriye’de Halep Eyaleti’ndeki Kobani, Afrin ve Cinderis Kentleri; Haseki Eyaleti’nin Amuda, Derik, Efrin beldeleri, El Darbasiye kenti ve Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Resulayn kenti, Tirbesiye kasabası ve Rakka ilinden Tel Abyad şehrinde siyasi ve askeri kontrolü elinde tutmaktadır.

PYD'nin, PKK ile bazı kaynaklara göre benzer görüşleri savundukları, bazı kaynaklara göre de aralarında bir ortaklık olduğu öne sürülmekte. PYD, hem Özgür Suriye Ordusu hem de Suriye Baas Partisi Hükümeti ile zaman zaman silahlı çatışmalara girmiştir.Ancak son zamanlarda PYD'nin Silahlı kanadı YPG ve Özgür Suriye Ordusu islamcı örgütlere karşı ittifak yapmıştır.

Haberin Devamı

PYD Nedir PYD hangi bölgede askeri kontrolü elinde tutmaktadır (Merak Edilenler)

BAKMADAN GEÇME!