Başbakanlık’tan operasyon açıklaması: 34 ilde eşzamanlı operasyon, Bin 50 kişi gözaltına alındı

Güncelleme Tarihi:

Başbakanlık’tan operasyon açıklaması: 34 ilde eşzamanlı operasyon, Bin 50 kişi gözaltına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 08:20

BAŞBAKANLIK Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada, terör örgütlerine yönelik operasyonlarla ilgili olarak, “Çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 34 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam bin 50 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir” denildi.

Haberin Devamı

Açıklamada şunlar kaydedildi:

SIĞINAKLAR VURULDU

“Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal güvenliğini, güvenlik güçlerini hedef alan, sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçinde ve sınır ötesinde sürdürülmektedir. 26/07/2015(önceki gün) tarihinde icra edilen hava harekâtında PKK terör örgütünün kullandığı sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.

1050 KİŞİYE GÖZALTI

Yurtiçinde de Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı birimlerince söz konusu terör örgütlerine yönelik operasyonlar yürütülmektedir. Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 27 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden yasadışı faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren veya eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 34 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütleri ile ilişkili görülen toplam 1050 kişiye gözaltı işlemi uygulanmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir.

Haberin Devamı

KARALILIKLA DEVAM EDECEK

Ülkemizin ulusal güvenliğine yönelik saldırılar ve terörizme karşı aldığımız önlemler hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kuzey Atlantik Antlaşması’nın 4. Maddesi çerçevesinde NATO Konseyi toplantıya çağrılmıştır. Dışişleri Bakanlığı dost ve müttefik ülkeler ile uluslararası örgütler nezdinde gerekli girişimleri sürdürmektedir. Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım gözetmeksizin karalılıkla devam edecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!