Yakıt kritiğine giren uçak havalimanına geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Yakıt kritiğine giren uçak havalimanına geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 16:24

ATLASGLOBAL Hava Yolları’nın İstanbul-İzmir seferini yapan yolcu uçağı kalkışından kısa bir süre sonra yakıt kritiğine girdi. Uçak Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

Haberin Devamı

Atlasglobal Hava Yolları’na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı İzmir seferini yapmak üzere saat 22.40’ta Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yaptı. Uçak kalkışından bir süre sonra uçak yakıt kritiğine girdi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi’yle irtibata geçerek geri döneceğini deklere etti. Uçak saat 23.15’te Atatürk Havalimanı’na geri döndü. Atlasglobal Hava Yolları’na ait uçak yakıt ikmalinin ardından İzmir seferini yapmak üzere yeniden havalanacağı öğrenildi.

HAVA YOLLARINDAN AÇIKLAMA

"27 Temmuz 2015 Pazartesi günü İstanbul - İzmir 21:30 seferini gerçekleştiren KK28 sefer sayılı TC-ATK uçağımızın yakıt göstergesinde bir arıza meydana gelmiş olup, şirketimizin tüm operasyonlarında bir numaralı önceliği olan uçuş güvenlik kuralları kapsamında uçağımız İstanbul Atatürk Havalimanı'na geri dönmüştür. Yapılan tetkikler sonucunda konunun bir gösterge arızası olduğu tespit edilmiş olup, uçağın yakıt kritiğine girmesinin söz konusu olmadığı belirlenmiştir. Söz konusu TC-ATK uçağımız planlanan tarifesi kapsamında uçuşlara devam etmektedir.

Haberin Devamı

Atlasglobal Havayolları olarak uçuş güvenliği titizlikle özen gösterdiğimiz bir konu olup, yolcularımızın emniyeti için gerekli bütün süreçlerin hassasiyetle yerine getirildiğini vurgulamak isteriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!