Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkünden takip etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2015 06:53

Terörle mücadele kapsamında, DAEŞ ve PKK'nın Suriye ile Irak'ın kuzeyinde belirlenen hedefleri, düzenlenen operasyonlarla vuruldu. Başbakan Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkü'nden takip etti. Köşk'te yaklaşık 1 saat 10 dakika süren Özel Güvenlik Toplantısı'nda terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon değerlendirildi. Toplantıdan sonra Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, ''İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır'' denildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan savaş uçakları, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK ve Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yöneldi.

Belirlenen hedefleri ateş altına alan uçaklar, daha sonra üslerine döndü.

Öte yandan, Çukurca 2. Hudut Tugay Komutanlığına bağlı Işıklı 3. Hudut Tabur Komutanlığı Gezgintepe Üs Bölgesinde konuşlu bulunan ve "cehennem topu" olarak bilinen 40 kilometre menzile sahip fırtına obüsleri de terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını vurdu.

Sınır ötesi operasyonları, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Çankaya Köşkü'nden takip etti.

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkünden takip etti


Davutoğlu, burada, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Yalçın Akdoğan, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Başbakanlık Başmüşaviri Hatem Ete, Başbakanlık Dışişleri Başdanışmanı Kemal Ökem ile Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Başbakanlık Basın Başdanışmanı Osman Sert'in katılımıyla "Özel Güvenlik Toplantısı" düzenledi.

Haberin Devamı

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkünden takip etti


Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren toplantıda, terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik sınır ötesi operasyon değerlendirildi.

Davutoğlu, sınır ötesi operasyonları Çankaya Köşkünden takip etti

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Özel Güvenlik Toplantısı'nın ardından Başbakanlık'tan açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Ülkemizin ve milletimizin güvenliği ve huzuru için başlatılan operasyonlar devam etmektedir.

23 Temmuz 2015 tarihinde gerçekleştirilen Güvenlik Toplantısı’nda alınan kararlar çerçevesinde yürütülen operasyonlarda gelinen durum ve bundan sonraki süreç 25 Temmuz günü saat 02:20’de Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında tekrarlanan Güvenlik Toplantısı’nda ele alınmıştır.

Toplantıda operasyonları yürütmekte olan birimler Sayın Başbakanımıza gelinen aşama ve sürecin bundan sonraki safahatına ilişkin brifing vermiştir. Terörle mücadelede alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmış, ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir.

Haberin Devamı

Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliğini, güvenlik güçleri ile sivil vatandaşlarının huzur ve emniyetini tehdit eden DAEŞ, PKK ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlar yurtiçi ve sınır ötesi olarak sürdürülmektedir.

DAEŞ VE PKK'YA

Gece boyu devam eden ve Türk Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’deki DAEŞ terör örgütü ile Kuzey Irak’taki PKK terör örgütü hedeflerine dönük icra edilen harekât Türk Silahlı Kuvvetleri’nin milli imkân ve kabiliyetleri ile gerçekleştirilmiştir.

Bu çerçevede 24 Temmuz 2015 tarihinde Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütü ile Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler etkili olarak vurulmuştur.

İcra edilen hava harekâtında Irak’ın kuzeyinde PKK terör örgütünün kullandığı Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil’deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulmuştur.

Haberin Devamı

Ayrıca, icra edilen hava harekâtı ile eşzamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye’nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak’ın kuzeyindeki PKK terör örgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır.

Uluslararası hukuk çerçevesinde milli egemenliğimizi korumaya dönük meşru adımlarımıza ilişkin olarak sınır ötesi harekâtla ilgili başta Birleşmiş Milletler ve NATO olmak üzere uluslararası kuruluşlar ile dost ve müttefik ülkeler nezdinde Dışişleri Bakanlığımız aracılığı ile gerekli girişimler ve bilgilendirmeler yapılmıştır.

Operasyon yurtiçinde de İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince yürütülmektedir.

Haberin Devamı

22 İLDE OPERASYON: 320 GÖZALTI

Devam eden soruşturmalar çerçevesinde; 24 Temmuz 2015 tarihi itibariyle DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 22 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 320 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm imkânları ve kurumları ile milletimizin huzur ve güvenliğini temin etmek için her türlü adımı atmakta kararlıdır.

Yurtiçi ve yurtdışından kaynaklanan terör tehditlerine yönelik mücadele ayrım yapılmaksızın sürecektir.

Operasyonun safahatına ilişkin bilgilendirmeler devam edecektir.''

Operasyonların başlaması

Terör örgütü DAEŞ üyelerinin, önceki gün Kilis Dağ Hudut Karakol Komutanlığına ateş açması sonucu bir astsubay şehit olmuş, 2 uzman çavuş yaralanmıştı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgeyi ateş altına alması sonucu bir DAEŞ militanı ölü ele geçirilmiş, terör örgütüne ait 3 araç da imha edilmişti. Bunun üzerine Suriye'deki terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlenen hava operasyonunda ise 5 terörist öldürülmüştü.

Terör örgütü PKK mensuplarınca da son günlerde birçok ilde silahlı eylem ve saldırı gerçekleştirilmiş, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 2, Diyarbakır'da bir polis memuru şehit edilmişti.

Terör örgütleri DAEŞ ve PKK'ya yönelik dün çeşitli illerde düzenlenen operasyonlarda, 300'ü aşkın şüpheli gözaltına alınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!